Osijek protiv Cibalije ima samo jednu želju – osvojiti sva tri boda i prvi puta ove sezone svladati Vinkovčane.

Posljednju prvenstvenu utakmicu nogometaši Osijeka odigrali su još 17. veljače kada su u Gradskom vrtu, u derbiju 22. kola, svladali Rijeku s 2:1. Nakon toga im vremenske neprilike u dva navrata nisu dopustile gostujući ogled s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, a isti je razlog uvjetovao odgodu i domaćeg susret protiv Intera. Dakle, prošlo je više od 20 dana otkako Bijelo-nisu igrali u borbi za bodove i jedina su momčad, uz zaprešićki Inter, koja ima dva neodigrana dvoboja u sklopu HT Prve lige. Stoga su se Osječani svakako zaželjeli igre, posebice jer u protekla tri tjedna nisu mogli normalno ni trenirati...

Kreće „lov“ za konkurentima

Pred nama je 52. slavonski derbi koji je podjednako značajan i za nogometaše Cibalije i Osijeka. Domaćin je i ove sezone u grčevitoj borbi za opstanak uz puno svojih organizacijskih i logističkih problema, a naš prvoligaš u svojim planovima i ambicijama ponovno ima plasman pri samome vrhu prvenstvene ljestvice. Trenutno je Zekićeva momčad na 4. mjestu s pet bodova manje od trećeplasirane Rijeke koja ima i dva nastupa više, baš kao i Hajduk na drugoj poziciji sa osam bodova prednosti u odnosu na Osijek. Jasno je da su Osječani dovedeni u situaciju da „love“ i sustižu taj zaostatak za konkurentima, što sigurno neće biti jednostavno. No, sada se treba isključivo koncentrirati na ogled s Vinkovčanima i opravdati očekivanja protiv susjeda koji je iznimno motiviran u međusobnim utakmicama.

Zekić potencirao karakter i odlučnost

I u najavi „El Slavonica“ ne treba previše gledati na trenutni plasman i puno bolji učinak Bijelo-plavih u odnosu na svoga protivnika u dosadašnjem dijelu sezone. To je ovom prilikom manje bitno jer su i prethodna dva ovosezonska dvoboja pokazala da je Cibalia vrlo tvrd orah objektivno jačem i kvalitetnijem osječkom sastavu. Stoga ne čudi da je Zoran Zekić i na posljednjoj press konferenciji potencirao karakter i odlučnost, dajući do znanja kakav pristup očekuje od svojih izabranika. Trener Osijeka želi da se njegova momčad od samoga početka postavi kao favorit koji će tu ulogu nastojati potvrditi igrom na terenu, bez obzira kakav on bio, a u konačnici i rezultatom, što je svakako i najvažnije.