Trener Osijeka puno je više očekivao od svoje momčadi u slavonskom derbiju.

Sve se moglo zaključiti po Zekićevom izrazu lica i tonu kojim se obratio novinarima na press konferenciji po svršetku slavonskog derbija. Bilo je jasno kako je nezadovoljan i rezultatom, a posebice igrom svoje momčadi.

Mislim da je to s naše strane izgledalo prilično slabo, jalovo, neagresivno i nemuški. Imali smo neku ideju koja se nije pokazala dobrom, da li zbog toga što je bila s moje strane loša ili zbog izvedbe igrača na terenu, ali jednostavno bili smo prestatični i prespori na te „druge“ lopte. Nije bilo agresivnosti, izraženije želje i prepoznavanja određenih situacija. Ne mogu čak reći i da smo se i u jednom trenutku postavili tako da želimo jasno pokazati kako smo došli po pobjedu i da ćemo sve učiniti da je izborimo, razočarano je izjavio Zekić. 

Bez dupliranja bokova i centaršuteva

Osijek je opet prvi došao u vodstvo protiv Cibalije, ali ga ni treći puta ove sezone nije uspio zadržati... 

Poveli jesmo, imali smo još neke izgledne situacije, ali je sve to ipak premalo. Ponovit ću kako se na ovakvom terenu  ne može igrati tako beskrvno. Cibalia je bila puno brža i agresivnija, zato su zaslužili bod i zabili takav gol. Ako ne trčiš i ne krećeš se bez lopte onda je teško na njihovu postavljenu obranu imati bilo kakvu zrelu prigodu. Slabo smo duplirali bokove, nismo uopće omogućili našim bočnim igračima poneki centaršut i da kroz igru napravimo bilo kakav konkretniji pritisak. 

Tražit će se neka druga rješenja

Nastavio je Zekić isticati ono što nije bilo dobro u igri Bijelo-plavih, pojedinačno i kolektivno:

Ne može se igrati na ovakav način. Ponovit ću po tisućiti puta da ja kao trener preuzimam na sebe svu odgovornost, no ni igrači se ne smiju skrivati. Vrijeme je da pojedince „ohladimo“ i koliko god ja mislio da imamo širinu ili ne, tražit ću neka druga rješenja. Neki su se pomalo uljuljkali, to je moja pogreška, no morat ćemo malo drugačije porazgovarati. Zaista sam razočaran i sa sobom i s onim što smo ovaj puta pokazali. Znali smo što nas čeka u Vinkovcima, kakav teren i kakav protivnik, svakako smo morali biti puno agresivniji. Zaostak je sada prilično velik za konkurentima, a i zgusnut nam je raspored. Imamo dvije utakmice u šest dana, ali sada, kada nije lako, treba biti frajer, ne onda kada pobjeđuješ. 

Nema tu nikakve psihologije

Osječki kormilar ne prihvaća nikakve priče o tomu da će se nakon remija u Vinkovcima morati i psihološki pozabaviti stanjem svoje momčadi uoči ogleda s Interom:

Sami o sebi ovisimo, očekuje nas u srijedu opet zahtjevna utakmica i isto takav teren. Bit će i veliki pritisak i tu se zaista moramo pokazati kao pravi muškarci i da smo dostojni trenutno nositi ovaj dres. Nema tu nikakve psihologije. Dođeš sutra na trening i kažeš sam sebi hoćeš li igrati nogomet ili ne, hoćeš li filozofirati ili ne. Pokazali smo toliko puta ove sezone na koji način možemo igrati uspješno, svaki puta kada bude drugačije završi ovako kao protiv Cibalije. I ne znam što nama treba, svima skupa, da nas još opali po glavi, pa da budemo pošteniji sami prema sebi. 

Bartolović može biti zadovoljan

Trener Cibalije Mladen Bartolović hvalio je svoje igrače i čestitao im na igri koju su prikazali: 

Mislim da je slavonski derbi opravdao očekivanja, barem s naše strane. Odigrali smo dobru utakmicu i uspjeli u onome što smo i dogovarali u svlačionici, da se Osijek previše ne razmaše. Oni nas nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti osim tog penala, dok smo mi pogodili vratnicu u završnici. Stoga ne mogu biti nezadovoljan s bodom, iako smatram da smo bili bliže pobjedi. Treba s druge strane biti realan, igrali smo protiv stvarno dobrog protivnika koji ima nekoliko jako kvalitetnih individualaca. To se pokazalo i kod tog penala za za kojega se izborio Grezda. Upozoravao sam na to da mu ne smijemo dati puno prostora, ali ga u toj situaciji nismo uspjeli zaustaviti. Zadovoljan sam jer smo uspjeli Rudešu pobjeći na tri boda i približiti se Istri na dva boda zaostatka. Sada nam u srijedu dolazi Rudeš i moramo učiniti sve da uzmemo sva tri boda, rekao je Bartolović.