Znaju i trener i igrači da je izdanje u slavonskom derbiju bilo nedostatno za bolji rezultat od remija.

Nisu Osječani pobijedili u Vinkovcima, pa se nisu ni kući vratili sretni i zadovoljni. Nije samo trener Zoran Zekić bio neraspoložen i rezigniran po svršetku slavonskog derbija, nego je isto raspoloženje vladalo i među igračima. I oni su svjesni da nisu odigrali kako treba, na razini onoga što Osijek predstavlja u hrvatskom nogometu, pa je izostao i pun pogodak. Očekivalo se više, u svakom slučaju, bez ikakvog podcjenjivanja Vinkovčana za koje smo znali da će pružiti sve od sebe da bi ostali neporaženi u svojoj grčevitoj borbi za opstanak.

Izostao žešći pritisak 

No, za juriš Bijelo-plavih na pobjedu trebalo je iskazati više odlučnosti i agresivnosti, više onoga što obično zovemo željom za uspjehom. To je bila i najveća Zekićeva zamjerka igračima kojima je ovaj puta ukazao povjerenje jer mu je momčad djelovala sputano i jalovo protiv borbenog suparnika. Tijekom svih 90 minuta smo nekako čekali da Osječani prebace u višu brzinu, da dodaju gas i ozbiljnije pritisnu Nebesko plave pred njihova vrata, kako bi napravili veći pritisak prema zadnjoj liniji Cibalije. To je ipak izostalo, pa je bilo i (pre)malo onih situacija pred vratarom Brkićem koje su „mirisale“ na pogodak. Terenska nadmoć u pojedinim razdobljima susreta bila je stihijska, a u takvim okolnostima onda obično izostane i priželjkivani rezultat.

U srijedu mora biti bolje

Osijek će u srijedu protiv Intera morati pokazati više. I zbog svih onih koji ga bodrili s tribina vinkovačkog stadiona, a nisu bili zadovoljni prezentacijom svojih ljubimaca na terenu. Zapravo je dobro da se igra već za par dana kako bi se bitnije popravio dojam iz ogleda s Cibalijom i osvojili bodovi s kojima bi naš prvoligaš zadržao priključak s momčadima ispred sebe. Najavio je Zekić i određene promjene, poslavši nakon slavonskog derbija poruku igračima da od njih očekuje puno više u svakom pogledu. Prvenstveno u smislu puno odlučnijeg pristupa i pobjedničkog garda kojega je nužno vratiti u osječke redove.