Osijek bi morao na svom terenu opravdati ulogu favorita u ogledu sa Zaprešićanima i tako se postaviti od prve minute

Očito je bilo nezadovoljstvo svih u taboru Bijelo-plavih ne samo „mršavim“ remijem u Vinkovcima, nego još i više onim što je momčad pokazala u dvoboju s Cibalijom. Jasno je da se za pobjedu mora pokazati više, što se od Zekićevih izabranika očekuje u predstojećem prvenstvenom susretu s Interom, ove srijede u Gradskom vrtu (15,30 sati).

Stalno ukazujemo na činjenicu da je nužno osvajati bodove u kontinuitetu da bi se uhvatio priključak s konkurentima koji su trenutno ispred Osječana. Posebno je važno pobjeđivati u domaćim utakmicama i u tom kontekstu naši nogometaši znaju da im se pun pogodak nameće kao imperativ. 

Gosti moraju znati tko je favorit

Od svih prvoligaša Osijek ima daleko najviše remija, ukupno čak 10 u dosadašnja 23 prvenstvena nastupa, pa je previše puta ostao uskraćen za sva tri boda. Primjerice, Hajduk i Rijeka ostvarili su po 15 pobjeda u odnosu na Osijekovih 10, uz napomenu da su odigrali i dvije utakmice više. Stoga nekako po strani ostane spoznaja da su Bijelo-plavi, uz vodeći Dinamo, doživjeli najmanje poraza, ukupno tri od početka sezone u ligaškom natjecanju. Za usporedbu, Rijeka je već osam puta izgubila, a Hajduk je poražen u pet dvoboja, međutim, u prednosti su zbog toga što su češće dolazili do punoga plijena, a manje puta remizirali.

Imajući to u vidu, kao i motiv da nema odustajanja od borbe za bolju poziciju od trenutne, Osječani moraju biti fokusirani isključivo na pobjedu. To znači da se od samoga početka ogleda sa Žuto-plavima očekuje kako će svojim pristupom i načinom igre protivniku jasno dati do znanja tko je favorit i da za goste nema bodova u Gradskom vrtu.