Čak jedanaesti puta ove sezone Osijek je odigrao neriješeno, a svaki puta je rezultat pritom bio 1:1.

I jedanaesti puta ove sezone u HT Prvoj ligi osječki su nogometaši odigrali neriješeno, dakako uz pritom neizostavan rezultat 1:1, što je vjerojatno kuriozitet i u europskim razmjerima. Naime, gotovo polovicu svojih prvenstvenih nastupa Osječani su u ovoj natjecateljskoj godini okončali upravo ovim ishodom, postigavši i primivši po jedan pogodak. Tako je bilo i u srijedu protiv Intera u Gradskom vrtu, a prvijenac Gorana Milovića u dresu našeg prvoligaša bio je dostatan za polovičan učinak, što dakako nije usrećilo Bijelo-plave koji su očekivali pun pogodak na domaćem terenu.

Šteta zbog Milovićeva isključenja

Milović će sigurno duže pamtiti svoj prvi nastup pred osječkom publikom jer ga je okrunio pogotkom, ali i isključenjem zbog dva žuta kartona koje je dobio u razmaku od samo tri minute igre, u drugom dijelu susreta. Dojma smo da je naš stoper prestrogo sankcioniran, posebice u onoj drugoj situaciji kada je prethodno bio prekršaj nad njim, što je uvjetovalo i njegov zakašnjeli start na protivničkog igrača. Imali su domaći pola sata čovjeka manje, a u završnim minutama dvoboja ostali su i bez ozlijeđenog Baraća, tako da je bilo teško napraviti pritisak. Mučili su se Zekićevi izabranici i dok su bili kompletni na travnjaku sa zgusnutom formacijom Zaprešićana, pa su unatoč inicijativi prigode uglavnom dolazile nakon prekida kada je visoki Milović dominirao u gostujućem šesnaestercu.

Malo više strpljenja i povjerenja

Teško je igračima osporiti želju jer ona nije bila upitna, no ipak nije pretočena u nešto konkretnije, pa je izostala priželjkivana pobjeda. Osijek je ostao bez dva boda, što se, dakako, događa i boljim momčadima, no nije se dogodilo ništa zbog čega bi se, posljedično, uvukla nervoza u svlačionicu. Remi nije planirani „ulov“, nitko ga naravno ne slavi, međutim, nije ni debakl. Jasno je da navijači uvijek očekuju (naj)više, razumljivo je i da ponekad budu nezadovoljni prikazanim, ali se nije ugodno suočiti s negativnim nabojem s tribine već od samoga početka utakmice. Igrači su sigurno htjeli najbolje, na kraju nije ispalo tako, što ne znači da ih treba ovaj puta prozivati zbog angažmana. Uz malo više strpljenja i povjerenja navijačkog puka i momčad bi vjerojatno bolje reagirala. Nadamo se da će svi biti zadovoljniji u nedjelju, kada nam je na rasporedu derbi s Hajdukom, ponovno u Gradskom vrtu.