Teren je bio dobar za igru, a Bijelo-plavi su pogodili i s izborom protivnika, pa je to bio dobar test Zekićevoj momčadi.

Kako smo i najavljivali, dobru su provjeri imali naši nogometaši u ogledu s Krupom, a kako je i teren u Velikoj trenutno u dosta boljem stanju u odnosu na travnjak Gradskog vrta, jasno je da je odlazak u „Zlatnu dolinu“ opravdao svoju svrhu. Zoran Zekić je iskoristio ovaj prijateljski susret da bi pružio priliku igračima koji su do sada manje nastupali u prvenstvenim ogledima, a neki su, poput Marka Pervana, odigrali i prvu utakmicu u bijelo-plavom dresu. Treba reći da su Osječani u potpunosti pogodili i kada je riječ o izboru protivniku jer se petoplasirana momčad BiH Premier lige pokazala kvalitetnom i možemo zaključiti da smo gledali zanimljiv dvoboj.

Jambor zaradio ozljedu gležnja

Rezultat je bio najčešći kada igraju Osječani ove sezone. Po jedan pogodak postigli su i oni i suparnici, a Bijelo-plavi su ipak bili bliže pobjedi. Šorša je na samome početku pogodio gredu, odličnu je priliku u prvom dijelu imao Boban, dok su u nastavku u izglednim situacijama bili Grgić, Šorša i posebice Šimunec u samoj završnici. Bezopasni nisu bili ni igrači Krupe, koji su posebno nezgodni u prekidima, a iz jednog takvog su došli i do pogotka. Nakon dužeg vremena u osječkoj veznoj liniji vidjeli smo Jambora za kojega je šteta što je dobio neugodan udarac u gležanj, pa je pitanje koliko će zbog te ozljede morati mirovati. U startnoj postavi zaigrao je i Ejupi kojemu treba poneki pogodak da bi se vratio u golgetersku formu, no u Velikoj mu se nije ukazala prigoda iz koje bi poentirao…

Tragična priča iz Slavonskog Broda

Nažalost, nakon utakmice i tijekom povratka u Osijek nije se pričalo o ovoj korisnoj provjeri. Sve je ostalo u sjeni tragičnog događaja u Slavonskom Brodu, gdje je na utakmici Marsonia – Slavonija, potpuno iznenada, šokantno pred igračima i stožerima obje momčadi te okupljenim gledateljima na tribinama, preminuo 25-godišnji Bruno Boban. Tragična sudbina mladoga nogometaša, brata našeg prvotimca Gabrijela, bila je u subotu središnja sportska vijest koja je potresla mnoge. Nogomet je stoga ostao po strani jer se ugasio jedan mladi život.