Osječani su toga 2. prosinca 2017. bili vrlo raspoloženi, stvorili su puno prigoda, a slavili su golovima Lope i Grgića s 2:0.

Posljednju međusobnu utakmicu Osijek i Slaven Belupo u Gradskom vrtu su odigrali 2. prosinca prošle godine kada je domaćin slavio s 2:0. Strijelci su bili Lopa u 17. i Grgić u 77. minuti, a Osječani su prezentirali jednu od svojih najboljih partija ove sezone u borbi za bodove.

Sjećamo se kako je taj ogled bio vrlo sadržajan, budući da bez šansi nisu bili ni Koprivničani, iako su Bijelo-plavi tijekom cijeloga susreta bili opasniji i konkretniji. Vrlo su lijepa bila i oba gola, Lopin prvi u ovoj natjecateljskoj godini kada je s ruba šesnaesterca vrlo precizno pogodio gornji desni kut nemoćnoga Markovića, dok je Grgić zabio nakon odlične solo akcije.

Osječani triput pogađali vratnicu

Jedna od zanimljivosti toga dvoboja bila je i u činjenici da je domaća momčad čak u tri navrata pogađala vratnicu. U prvom poluvremenu to su učinili Hajradinović i Grgić, dok je u nastavku isto uspjelo i Mariću. To znači da su „farmaceuti“ imali i dosta sreće, odnosno da je trijumf Osijeka mogao biti i dosta uvjerljiviji. S druge strane, najbolje su prigode za Slaven Belupo propustili Bouadla u prvom dijelu i Vrljičak u nastavku, u sudačkoj nadoknadi vremena.

Osječani su nastupili u sastavu: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Jambor, Mioč (od 86. Pušić), Hajradinović, Lopa (od 76. Mudražija), Grezda (od 90. + 2 Bočkaj) i Marić. Za goste iz Koprivnice su igrali: Marković, Musa, Katić, Rebernik (od 68. Arap), Purić, Vidović (od 79. Dolček), Trebotić, Vrljičak, Bouadla, Bogojević (od 46. Kendeš) i Ivanovski.