Kapetan poručuje da Bijelo-plavi ne odustaju od boljega plasmana, a u petak bi ga zadovoljila jedino pobjeda.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu nogometaši Osijeka igraju u petak, 30. ožujka, kada im u goste stiže Slaven Belupo. U tom dvoboju Bijelo-plavi isključivo žele sva tri boda i drugu pobjedu u nastavku sezone, nakon one ostvarene s Rijekom u Gradskom vrtu. Poslije toga su zabilježena tri uzastopna remija (Cibalia, Inter i Hajduk), a najavljujući ogled s „farmaceutima“ kapetan Osječana Borna Barišić ističe: 

Što se tiče nogometa i samih treninga, mogu reći da je atmosfera među igračima odlična. No, jasno da nas je sve pogodila ova tragedija koja je zadesila našeg suigrača i prijatelja Gabrijela i njegovu obitelj, tako da nas je to zasigurno poljuljalo u tom pozitivnom ozračju. Svakako ćemo se do petka maksimalno usredotočiti na utakmicu protiv Slaven Belupa. 

Sportaši moraju razmišljati optimistično 

Osijek i dalje ne odustaje od boljega plasmana u odnosu na sadašnje četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Barišić o tomu kaže: 

Naravno da nećemo odustajati dok god bude izgleda. Kakvi bismo mi bili sportaši kada bismo razmišljali drugačije. Napast ćemo tu treću poziciju, učiniti sve da je dosegnemo, a na kraju kako bude. Ni u kojem slučaju nema odustajanja. 

Pitali smo kapetana u kakvom izdanju navijači u petak mogu očekivati Bijelo-plave u još jednom domaćem nastupu: 

Mislim da nas mogu očekivati u onom izdanju koje smo prezentirali protiv Hajduka na našem stadionu. Da smo pobijedili sigurno bi nam svima bilo još i slađe, ali je to svakako utakmica koja može poslužiti kao primjer kako treba uvijek igrati. Pritom posebno mislim na borbenost od početka do kraja i nadam se, dakako, pobjedi ovaj puta. Naime, jedino bi nas pun pogodak rezultatski zadovoljio.