Puno je igrača Bijelo-plavima izvan stroja, no njihov trener vjeruje u one koji će ovom prigodom zaigrati.

Uz dosta problema i značajno prorijeđene redove nogometaši Osijeka pripremaju se za predstojeći prvenstveni ogled s koprivničkim Slaven Belupom koji je na rasporedu ovoga petka od 18 sati u Gradskom vrtu. Na konferenciji za novinare trener Zoran Zekić je spomenuo na koga sve ne može računati:

Malenica, Škorić, Grezda, Jambor, Pušić, Bočkaj i Boban ovaj puta neće biti u konkurenciji za momčad. Razlog su ozljede i kartoni, Boban je sa svojom obitelji nakon tragedije koja ih je zadesila dok je Bočkaj zbog poznatih razloga trenutno na treninzima naše B momčadi. Znate i sami da smo imali jedan prilično turoban tjedan i niz događaja koji su nas sve skupa šokirali. Međutim, život ide dalje i nadam se da ćemo iz svega izvući dodatnu snagu i prezentirati se na najbolji mogući način. Sastav koji će istrčati u petak, teško da će više zaigrati u nastavku sezone, osim ako nas baš sve skupa ne oduševi svojom izvedbom. Imamo to što imamo, siguran sam da će dečki koji su nam na raspolaganju dati sve od sebe ne samo što se tiče voljnog elementa, nego da će udovoljiti i tehničko-taktičkim zadaćama, istaknuo je Zekić.

Malenicu muče leđa

Iz onoga što je trener uvodno ispričao, nameće se i to da bi na osječkim vratima u jednoj službenoj utakmici mogao debitirati iskusni Santini…

Tako sada stvari stoje. Malenica nije trenirao zadnja dva dana, ima problema s leđima, no očekujemo da se priključi momčadi na zadnjem treningu prije susreta. Pitanje je, pak, je li ga pametno stavljati na vrata u ovim okolnostima kada nam je teren i dalje težak za igru, a treba znati da već u utorak imamo novu utakmicu.

Puno je toga što Zekiću i njegovim izabranicima u posljednje vrijeme nije išlo u prilog:

Nekada u životu sve ide lijepo, a nekada čovjeku baš ništa ne ide od ruke. Otkako smo se vratili s priprema u osječku zimu, suočili smo se s dosta teškoća u radu jer smo jako rijetko mogli normalno trenirati, stalno mijenjajući podloge. Ni od ove stanke praktički nismo imali koristi uslijed ovoga što se dogodilo Gabrijelovom bratu, pa smo opet morali mijenjati planove.

Bit će to sigurno zahtjevna utakmica

Što se protivnika tiče, Slaven Belupo je u prethodnim susretima pokazao da može biti vrlo neugodan, a i u Osijeku će zaigrati kompletan, za razliku od domaćina:

Ne očekujem nimalo laganu utakmicu. Oni su tijekom zimske stanke doveli nekolicinu kvalitetnih igrača i dobro se posložili u svim linijama. Na Maksimiru su, recimo, izgledali vrlo dobro, Hajduka su pobijedili na Poljudu, tako da ćemo se morati prilično napregnuti u petak da bismo osvojili bodove. Bit će to zahtjevan susret, u svakom slučaju i višestruko važan za našu momčad.

Suprotno nekoj već ustaljenoj praksi na pressicama dan uoči utakmice, Zekić je ovaj puta najavio s kojom jedanaestoricom planira krenuti od prve minute:

Najvjerojatnije će istrčati: Santini, Milović, Barać, Grgić, Barišić, Mudražija, Mioč, Hajradinović, Šorša, Lopa i Marić. Moguća je i jedna promjena, vidjet ćemo. Na klupi će biti i neki igrači iz Osijeka II, a nije isključeno da netko među njima čak i krene od prve minute.

Bočkaj do daljnjega s Osijekom II

I izvjestitelji su se prisjetili kako je protiv Slaven Belupa Osijek u prvom dijelu sezone odigrao jednu od svojih najboljih ovosezonskih utakmica...

Slažem se da jesmo, no tada je to bilo u puno boljim okolnostima. Otkako sam ja trener ne sjećam se da smo bili u ovakvoj situaciji, da nam se toliko toga lošega poklopilo. Unatoč tomu jasno je da želimo pobjedu, a to znači da ćemo opet morati biti na onoj razini koju spominjemo, iz lanjskog ogleda s istim protivnikom u Gradskom vrtu.

Na kraju se jedno pitanje odnosilo i na trenutni status Petra Bočkaja koji zasad trenira s Osijekom II…

Vidjet ćemo u kojem će se pravcu to razvijati. Nisam još razgovarao s njim nakon događaja zbog kojega je udaljen iz prve momčadi. Nakon što obavimo taj razgovor, donijet ću i odluku po tom pitanju, zaključio je Zekić.