Zoran Zekić je imao razloga za zadovoljstvo jer su Osječani i nekompletni ostvarili sigurnu i uvjerljivu pobjedu.

Imao je Zoran Zekić razloga za zadovoljstvo nakon ogleda sa Slaven Belupom. Njegova je momčad, iako nekompletna, odigrala dobru utakmicu i ostvarila sigurnu pobjedu, jednu od najuvjerljivijih ove sezone.

Znate i sami u kakvim smo se okolnostima pripremali za ovu utakmicu i odmah ću reći da naša momčad, dakako i stručni stožer, ovu pobjedu posvećuje Gabrijelu Bobanu i njegovoj obitelji. Slaven Belupo je u većem dijelu susreta stajao sa svih deset igrača iza lopte, tako da nije možda bilo dovoljno prostora na suparničkoj polovici, ali je unatoč tomu bilo dosta prigoda. Tražili smo taj pogodak i na kraju smo ga i postigli u samoj završnici prvoga poluvremena. U svakom slučaju, jako težak dvoboj u svakom smislu, pa i u onom psihološkom, a bilo je važno osvojiti bodove i dodatno odmaknuti Slaven Belupu na tablici.

Posebne pohvale Mudražiji, Mioču i Pilju

Trener Osječana očekuje da će njegovi izabranici nastaviti u istome ritmu i u idućim prvenstvenim nastupima:

Nadam se da će nam ovo biti dobar poticaj za dalje jer nas već u utorak očekuje novo iskušenje, protiv Lokomotive u Zagrebu, a nakon toga i ogled s Rudešom, također u Kranjčevićevoj. Imamo se, dakle, čime „zabavljati i nastaviti u istome ritmu. Svojim dečkima želim sretan Uskrs i u ponedjeljak nastavljamo dalje.

Neke su pojedince izdvojili novinari koji su pratili utakmicu, a njihov je ocjenu prihvatio i Zekić:

Slažem se da su vrlo dobro odigrali Mioč i Mudražija, bili smo jaki na lopti, no nedostajalo nam je još malo dubinskoga pasa. Vidjeli ste da smo vrlo brzo zamijenili pozicije Šorši i Grgiću kako bismo bili prodorniji. Naime, bili smo ovaj puta bez svih krilnih igrača s kojima smo ove godine najčešće nastupali. Tako da sam jako zadovoljan kako su izgledali Mioč i Mudražija i volio bih kada bi češće bili na ovakvoj razini. Dobivali su brojne dvoboje u sredini, bili su agresivni i okomiti prema naprijed, to je ono što želim od njih. I mali Pilj je opravdao moja očekivanja, možda je u nekoj svojoj zaigranosti napravio i poneku pogrešku, ali sam vrlo zadovoljan njegovim debijem. Oduševio me je onim što je pokazao na treninzima i mislim da s njim u momčadi dobivamo dodatnu energiju. Nadam se da će to pokazati i u utorak.

Na angažman nadograđivati kvalitetu

Izvjesno je da u utorak u Kranjčevićevoj u sastavu neće biti kartoniranog Lope, pa će se ponovno tražiti neka nova rješenja.

Da, Dmytro neće moći zaigrati, no vratit će se Škorić, dok je upitno u kakvom će stanju biti Grezda jer je igrajući za albansku reprezentaciju zaradio ozljedu gležnja. Barać je dobio jak udarac u glavu, pa ćemo vidjeti što će biti s njim, nešto više ćemo znati u ponedjeljak. Vjerujem da ćemo opet sastaviti momčad koja će kvalitetno odgovoriti zadaćama i da možemo odigrati još jednu dobru utakmicu jer nam treba kontinuitet uspješnih nastupa. Žellim da nam se igrači opuste i da ne budu više u takvom grču i da možemo igrati još puno bolji nogomet. Prvenstveno je uvijek važan angažman, na koji moramo nadograđivati kvalitetu, a mislim da u ostatku sezone moramo biti sve jači iz utakmice u utakmicu.  

Što se tiče Lokomotive kao predstojećeg takmaca, Zekić je ukratko ustvrdio:

Najgore je zapravo igrati protiv tih klubova koji nemaju nikakvoga imperativa, potpuno su neopterećni plasmanom, a imaju kvalitetu. Oni su mlada momčad, zasigurno željna dokazivanja, no vjerujem da smo u stanju opet odigrati dobro i uspješno.

„Želimo da Bočkaj bude vrhunski igrač“

Iako smo već čuli trenerovo pojašnjenje u „slučaju Bočkaj“, jedno od novinarskih pitanja opet se odnosilo na situaciju oko povremenog mladog reprezentativca:

Doveden sam u njegovom slučaju pred gotov čin. Nisam mogao prijeći preko onoga što je napravio jer bih u suprotnom „pogazio“ sve ono što radim. Mogao sam ga, recimo, vratiti u momčad za ovu utakmicu uslijed svih problema koje smo imali sa izostancima, ali to ne bi bilo korektno prema ostalim igračima. Bočkaj će u subotu igrati za Osijek II u Varaždinu, a potom ću razgovarati s njim i vidjeti što ćemo dalje. Svi želimo da on postane izvanredan nogometaš, on to već dobrim dijelom i je, međutim, mora se stabilizirati i vratiti ono što smo mu dali u Osijeku. On je ovdje miljenik, svi pitaju za Peru Bočkaja i mora se naučiti nositi s time. Znači mora se odgovornije ponašati prema svome poslu i tada neće biti nikakvih problema. Ako netko misli da nama nije u interesu da on postane vrhunski igrač, onda se grdno vara. No, preko nekih stvari se ne može prijeći.

Voda je išla na Osijekov mlin…

Trener Slaven Belupa Tomislav Ivković je pred izvjestiteljima konstatirao da je njegova momčad previsoko poražena u Gradskom vrtu:

Tko nije gledao utakmicu mogao bi zaključiti da je Osijek lako došao do uvjerljive pobjede, međutim, bilo je određenih situacija koje su usmjerile vodu na mlin domaćina. Prvenstveno mislim na primljeni pogodak u 45. minuti kakav u principu ne bismo smjeli primiti iz prekida, posebice u završnim trenucima poluvremena. Mislim da smo u drugom dijelu dosta dugo bili bolji, imali kontrolu utakmicu, da bismo nakon naše sjajne šanse za izjednačenje u kontri primili drugi gol iz jedanaesterca. Tu nam više nije bilo povratka, a na kraju smo si još nesretno zabili i autogol. Utakmica baš i nije bila osobito kvalitetna, a sigurno nismo zaslužili ovako uvjerljiv poraz.