Nakon Hajduka, Osijek je drugo kolo za redom postigao tri pogotka, no ovaj puta nije primio niti jedan.

Ni šesti puta uzastopce Slaven Belupo nije zatresao mrežu u Gradskom vrtu, a Osijek je slavio jednu od najuvjerljivijih pobjeda ove sezone. Prije ogleda na Veliki petak, Bijelo-plavi su istim rezultatom svladali Inter, Lokomotivu i Rudeš, a drugi puta za redom uspjeli su postići tri pogotka na domaćem terenu, nakon remija s Hajdukom.

Svakako je to razlog zadovoljstvu, uz spoznaju da lopta nijednom nije završila u mreži domaćina koji je nedvojbeno bio bolji i puno konkretniji takmac na terenu. Doduše, nisu ni gosti bili bez svojih prigoda, ali u cjelini gledajući Osječani su opravdali ulogu favorita i plasman kojega zauzimaju na tablici, odvojivši se od koprivničke momčadi na velikih, zasigurno i nedostižnih 14 bodova.

Prvi gol u pravo vrijeme

Nisu se „farmaceuti“ u prvom poluvremenu upustili u otvoreno nadigravanje, njihova je orijentacija bila da priliku „vrebaju“  iz protunapada, pa je Osijek imao veći posjed i izraženije situacije pred suparničkim golom. Svakako je najbolju propustio Lopa kada je nakon Barišićeva centaršuta zamalo promašio okvir vratiju, no strijelac je bio u 45. minuti, nakon velike gužve i bezuspješnih pokušaja Koprivničana da izbace loptu iz svoga šesnaesterca.

Upravo je taj trenutak značajno obilježio tijek susreta jer su Bijelo-plavi baš u samome finišu prvoga poluvremena izborili ne samo rezultatsku prednost, nego i dobili onu drugu, psihološku sigurnost za nastavak utakmice. Vrlo važnu ulogu imali su igrači sredine terena, posebice Mioč i Mudražija, koji su se uspjeli nametnuti gostima i agresivnošću i hrabrim izlascima prema protivničkom kaznenom prostoru stvarajući tako „višak“ iz kojega su Osječani dolazili u situacije za pogodak.

Lopin povratak u formu

Marić je odmah početkom drugoga dijela imao idealnu šansu za 2:0, potom su opasno prijetili Grgić i Mudražija, da bi Slaven Belupo, preko Ivanovskog, imao najzreliju šansu za izjednačenje. Makedonac nije bio precizan, a nedugo zatim Lopa se još jednom izborio za jedanaesterac, baš kao i u prošlom kolu, da bi Marić pogotkom s bijele točke omogućio domaćinu mirniju završnicu.

Odvažio se Zekić i prije toga u igru poslati debitanta Pilja iz redova Osijeka II, a omaleni i hitri veznjak je naznačio da bi i u sljedećim susretima mogao participirati u najboljem sastavu. U drugom nastupu zaredom strijelac je bio Lopa koji se vraća u formu, pa je šteta što ga u utorak neće biti u Kranjčevićevoj jer je zaradio treći žuti karton.