Napadač Osijeka je istaknuo kako nije bilo lako probiti zgusnute redove Koprivničana i doći do uvjerljive pobjede.

Među nogometašima Osijeka vladalo je zadovoljstvo nakon sigurne pobjede nad Slaven Belupom. Bodovi su stavljeni na konto, ispunjen je plan za ovaj susret, a trijumf je bio među tri rezultatski najuvjerljivija u ovome Prvenstvu. U strijelce se još jednom upisao Mirko Marić kojemu je to bio peti pogodak u HNL-u ove sezone.

Sigurno da je bila teška utakmica, na prilično zahtjevnom terenu i uz dosta dobrog protivnika. Kada svi stanu odozada, iza lopte, nije to lagano probiti i zato moramo biti zadovoljni ovako uvjerljivom pobjedom. Mislim da smo odigrali vrlo dobro, u svim okolnostima koje su nas pratile. Bilo je i nekih pogrešaka, ali smo sve nadoknadili angažmanom i borbenošću i vratilo nam se kroz rezultat, rekao je Marić.

Svi podređeni kolektivu

Napadač Bijelo-plavih je u prvi plan stavio momčadski duh, ističući da je on bitno utjecao na krajnji ishod susreta.

Smatram da smo svi stvarno igrali dobro, od prvoga do zadnjega, pokazali kako se treba odigrati jedna prvenstvena utakmica koju želimo dobiti na domaćem terenu. Svi smo bili podređeni kolektivu i pobjeda nije mogla izostati. Znamo da je Belupo slavio na Poljudu, da je itekako namučio Dinama na Maksimiru, a mi smo ga onemogućili i uvjerljivo pobijedili.

U utorak Osječane očekuje zaostali dvoboj 23. kola s Lokomotivom u Kranjčevićevoj...

To će biti isto teška utakmica. Znamo da je Lokomotiva mlada momčad koja može biti jako neugodna kada se razigra. No, ako budemo opet ovako angažirani i odlučni, željni pobjede i u gostima, mislim da bismo trebali osvojiti nove bodove.