Zaostali prvenstveni dvoboj iz 23. kola HT Prve lige na stadionu u Kranjčevićevoj ovoga utorka počinje u 17 sati.

Napokon je došlo vrijeme da Lokomotiva i Osijek odigraju svoju zaostalu utakmicu 23. kola HT Prve lige koja je na rasporedu bila još 24. veljače. Poznato je kako se ovaj susret, uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta i terena koji je bio nemoguć za igru, morao u nekoliko navrata odgađati. Osječanima to baš i nije odgovaralo jer im je to remetilo natjecateljski ritam, a sada će i tu obvezu odraditi, nadajući se onom rezultatu koji bi zadovoljio sve u redovima Bijelo-plavih i njihove navijače. Dakako da je želja i ambicija doći do punog plijena jer je naš prvoligaš i dalje u igri i za drugu i treću poziciju, pa mu je svaki bod itekako bitan u tom smislu.

Prepoloviti zaostatak za konkurentima

Naime, Osijek nakon ogleda u Kranjčevićevoj, ako bi ispunio svoje planove, može prepoloviti zaostatak za Rijekom i smanjiti njenu prednost na samo tri boda. Ni Hajduk nije predaleko, pa bi pobjeda nad Lokomotivom Zekićevu momčad približila Splićanima na minus četiri.

To mora biti dodatni motiv Barišiću i suigračima da ovoga utorka od 17 sati pokažu kako se neće zadovoljiti spoznajom da su mirni i rasterećeni na četvrtom mjestu, nego će nastojati uskoro sustići, pa i prestići nekoga od konkurenata. S druge strane, „Lokosi“ se ne mogu umiješati u tu borbu za Europu, trenutno su na skromnoj sedmoj poziciji, no bez nekog posebnog straha da bi mogli skliznuti u nemirne vode…

Zekiću se u kadar, nakon propuštene utakmice protiv Slaven Belupa, vraćaju Škorić i Grezda koji su odradili kaznu zbog tri žuta kartona, a sada će prisilno odmarati sve bolji Lopa. U konkurenciji je ponovno i rehabilitirani Bočkaj, pa ovaj puta, osim Pilja, nema pridruženih igrača iz redova Osijeka II. Upravo je Pilj skrenuo pozornost na sebe proteklih dana, tako da ne bi bilo posebno iznenađenje da ga u Kranjčevićevoj vidimo i u startnoj jedanaestorici.

Često je bilo puno preokreta

Svi su prethodni dvoboji Lokomotive i Osijeka u pravilu bili vrlo neizvjesni i zanimljivi od prve do posljednje minute, svjedočili smo brojnim obratima, a Osječani su znali zabijati i u samome finišu za uvijek vrijedne

prvenstvene bodove. Domaćin ove sezone igra po sistemu „toplo-hladno“, u stanju je deklasirati Dinamo i ne izgubiti od Hajduka, ali i podbaciti protiv objektivno slabijih protivnika. Svakako će trebati pripaziti da se ne razigra Lovro Majer, najbolji mladi igrač u Hrvatskoj, a vrlo je opasan i hitri Kastrati koji puput našeg Grezde traži najkraći put do suparničkih vratiju. U svakom slučaju, bit će to susret s dosta izazova za osječkog prvoligaša.