Nastavljena je serija remija Bijelo-plavih ove sezone, ovaj s „Lokosima“ je već 13. u borbi za prvenstvene bodove.

Uistinu zvuči gotovo nestvarno da su Bijelo-plavi ove sezone u HNL-u 13 puta odigrali neriješeno, a da je čak 12 susreta pritom završilo rezultatom 1:1! Sve je više komentara da se takav slučaj teško može pronaći u još ponekoj europskoj ligi, no Osječanima se upravo taj ishod učestalo ponavlja.

Tako je bilo i s Lokomotivom u Zagrebu, gdje su Zekićevi izabranici nastavili također rijetko viđenu seriju zabijanja golova baš na svakoj utakmici, ali nisu izdržali da jedan i ne prime, pa su bodovi podijeljeni, a time je na kraju zadovoljniji bio domaćin i njegov trener Tomić. Barem je tako reagirao na konferenciji za novinare po svršetku susreta, u odnosu na svoga kolegu na protivničkoj klupi…

Loša reakcija kod ubačaja iz kuta

Činjenica je da je Osijek mogao bolje i konkretnije odraditi ovih 90 minuta, od onoga što smo vidjeli u Kranjčevićevoj. Posjed je bio na strani gostiju, no premalo je bilo onih situacija na terenu koje smo željeli, a tiču se izravnih udaraca prema suparničkim vratima. Tri su takva pokušaja ipak skroman učinak, na što je ukazao i osječki kormilar po svršetku dvoboja.

Doduše, nisu ni „Lokosi“ imali neke svoje izrazite šanse, izuzev one potkraj susreta kada je Radonjićev „zicer“ Malenica uspio obraniti. Uglavnom su domaći prijetili iz prekida koje mladi Majer jako dobro izvodi, a ovaj puta je postigao pogodak izravno iz kornera, kada je iznenadio našeg vratara i njegove suigrače koji su također loše reagirali na ubačaj iz kuta.

Milović zabija u prekidima

Dobro je naša momčad odgovorila na taj nespretno primljeni gol i ubrzo stigla do izjednačenja, neposredno prije odlaska na odmor. Milović je još jednom pokazao koliko može biti opasan u prekidima, ne samo glavom što i ne čudi na njegovu visinu i konstituciju, nego i nogom kao ovom prigodom. On i Škorić korektno su odradili i onaj svoj osnovni, defanzivni dio obveza, pri čemu treba istaknuti i Barišića koji je na svojoj strani potpuno zaustavio brzonogog Kastratija, a nisu izostali ni njegovi upotrebljivi centaršutevi u napadu.

Nažalost, Grezda je obnovio ozljedu gležnja s kojom se vratio iz reprezentacije Albanije, pa je za njega utakmica bila završena već nakon 35 minuta. Bez njegove hitrine, te uz izostanak Lope koji je u posljednjim susretima donosio prevagu i prodornog Bobana, Osijek ovoga utorka nije bio dovoljno konkretan.