Mladić iz Habjanovaca nakon samo tri nastupa za Osijek II dospio u redove našeg prvoligaša i zaigrao u HNL-u.

Omaleni veznjak Bijelo-plavih, 21-godišnji Marin Pilj brzo je svlačionicu B momčadi Osijeka zamijenio onom u kojoj su najbolji osječki nogometni profesionalci. Nakon samo tri nastupa među izabranicima Dine Skendera pozvan je među prvotimce našeg prvoligaša. Prvo je ušao s klupe protiv Slaven Belupa u drugom poluvremenu, a u dvoboj s Lokomotivom krenuo je od prve minute. 

Sve se dogodilo dosta brzo i pomalo neočekivano. Drago mi je da sam u kadru najbolje momčadi, želim se namenuti i što više utakmica odigrati u HNL-u već ove sezone. Na meni je da se dokazujem i opet zaslužim povjerenje, riječi su ovog skromnog i nenametljivog mladića iz Habjanovaca. 

Onaj tko zasluži, dobit će priliku

Pilj je, dakako, primjer da se pozorno prate nastupi i Osijeka II i da oni koji zasluže mogu očekivati da će im i Zekić pružiti priliku na prvoligaškoj sceni:

Sigurno je tako. Sve ovisi o samim igračima i našim prezentacijama na terenu. Vjerujem da će i ubuduće sve to biti na isti način popraćeno i da će onaj tko zasluži biti ovdje, gdje sam i ja sada. I meni bi to bilo drago. 

Marin je prošle sezone skupio 25 nastupa u Drugoj ligi, igrajući za Novigrad i pritom je postigao pet pogodaka. Pitali smo ga kakva je razlika igrati u nižem stupnju natjecanja u odnosu na Prvu HNL?

Svakako da postoji razlika. Sve je dosta brže, igra se u jačem ritmu i manje je prostora i vremena za kontrolu lopte i ono što s njom želiš učiniti na terenu. U svakom slučaju je teže na prvoligaškoj sceni. Nisam osobno nezadovoljan onim što sam pokazao u ove dvije premijerne utakmice koje sam odigrao u Prvoj ligi, no znam da može i mora biti bolje. Nastojat ću da tako i bude. 

Do pobjede uz maksimalan angažman 

Bijelo-plavi u subotu ponovno gostuju u Kranjčevićevoj, ovaj puta protiv Rudeša koji je posljednji na tablici, ali nikako nije protivnik za „otpis“…

Ne dovodim u pitanje, dakako, da smo kvalitetnija i bolja momčad. Uz pravi pristup mislim da pobjeda ovaj puta ne bi smjela izostati. No, znamo da se nikoga ne smije podcijeniti, protiv svih se mora igrati punim angažmanom jer u protivnom može biti problema. Ako ćemo biti maksimalno angažirani, onda ćemo pobijediti, poručio je Pilj.