Od osječkih se nogometaša očekuje da od prve minute subotnje utakmice krenu odlučno i autoritativno.

Evo Osječana ponovno u Zagrebu, opet će istrčati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici gdje su ovoga tjedna već odigrali utakmicu s Lokomotivom. Ovaj puta na drugoj strani će biti Rudeš koji je na samome začelju prvenstvene ljestvice i sigurno ima veliki pritisak uoči ogleda s našim prvoligašem. Posebice nakon što je Cibalia u petak slavila protiv Intera, pa Rudeš trenutno zaostaje četiri boda za Vinkovčanima i Istrom, no Puljani još imaju i susret manje. U tom kontekstu jasno je da će subotnji domaćin Bijelo-plavima svakako nastojati doći do pobjede, no razumljivo je da Osijek ima iste ambicije…

Prilika za popravni ispit

Ako je suditi prema nekim prethodnim dvobojima istih suparnika, mogao bi to biti zanimljiv ogled, posebice jer obje momčadi u njega moraju ući otvorenog garda. Doduše, sumnjamo baš da će Zagrepčani jurišati od samoga početka, bez obzira na tešku poziciju koju imaju, uvažavajući činjenicu da su gosti ipak kvalitetniji.

Što se pak Osječana tiče, oni znaju da su prošloga utorka bili prilično suzdržani na istome terenu, pa im je ovo prilika za popravni ispit, iako ima onih koji misle da će zadaća biti teža nego s puno opuštenijim „Lokosima“.

Dosta je nepoznanica kod Rudeša

Rudeš ima najmanje pobjeda u Ligi, samo četiri od početka sezone, no također je nerijetko znao odigrati neriješeno, ukupno osam puta. Ovoga proljeća to je protivnik kojega baš nije lako svladati, sigurno kompaktniji nego što je bio jesenas. Dosta je stranaca u njegovim redovima, to su igrači koji su još uvijek prilična nepoznanica na hrvatskim travnjacima, pa je i to razlog da se bude oprezan.

No, ne i pretjerano, dakako. Oprez se ne smije pretvoriti u suzdržanost. Morao bi se Osijek nametnuti s obzirom na pojedinačnu kvalitetu u svojim redovima, kao i na općenito jaču momčad koju Zekić ima u odnosu na španjolskog kolegu Airu. Stoga se od Barišića i suigrača očekuje da od prve minute krenu odlučno i autoritativno s jasno naglašenom ambicijom osvajanja sva tri boda…