Trener Osijeka bio je (samo) kritičan prema lošoj izvedbi svoje momčadi koja je bila daleko od priželjkivanog nastupa.

Potpuno rezigniran i razočaran Zoran Zekić je stigao na konferenciju za novinare nakon poraza od Rudeša. Bilo mu je po izrazu licu vidljivo koliko je ljut zbog načina na koji su Bijelo-plavi ostali bez bodova, pa je potom izrekao i niz kritika na igru i stav svojih izabranika u ovome dvoboju.

Čestitke Rudešu na zasluženoj pobjedi. Izgledali su kao momčad koja se bori za nešto, za razliku od nas koji se nismo pokazali kao momčad nego kao skupina raspuštenih balavaca koja je ovdje došla misleći da će nešto dobiti lako, a danas ne možeš pobijediti nikoga ako ne daš sve od sebe. Nismo bili konkurentni ni što se tiče trke, agresivnosti i duela, a o pas-igri i onome što smo trebali pokazati prema naprijed da i ne govorim, istaknuo je osječki kormilar.

Klub i navijači ne zaslužuju ovakav odnos

Nije Zekiću praktički ni trebalo postavljati pitanja. Sam je osjetio potrebu da kaže sve ono što ga tišti i muči u ovim okolnostima…

Zaista nisam mislio da ću doživjeti ovakav dan i osjećati se ovako jadno kao sada, tako da imam o čemu razmišljati i povući neke poteze u sljedećih nekoliko dana. Jednostavno, dalje ne ide ovako. Prelijepo živimo u uvjetima koje većina naših klubova mogu samo sanjati, tako da naš predsjednik, Klub u cjelini, kao i navijači nisu zaslužili ovakav odnos prema poslu, odnosno nogometnoj igri kakvu smo danas prikazali.

Sjesti i razgovarati što napraviti

Potom je trener Osječana izravno najavio otvoreni razgovor s klupskim čelnicima za kojega je rekao da će ga on osobno inicirati:

U osam posljednjih kola imamo dvije pobjede, dva poraza i četiri remija, ne izgledamo nikako na terenu i nešto se mora poduzeti. Postoje samo dvije mogućnosti: jedna je da svi sjednemo u Klubu i odlučimo što ćemo i kako dalje u smjeru momčadi, a druga je da se raspravi koliko ja griješim u tome svemu, o čemu govorim. Ne treba zabijati glavu u pijesak poslije ovoga. Mislio sam nakon Lokomotive da ne možemo izgledati lošije, a onda odigramo ovakvu utakmicu. Smeta me takva izvedba. Postavlja se pitanje zašto smo došli u takvu komfornu zonu i da se možemo ovako ponašati na terenu, to mi je zaista nejasno. To je na neki način i bezobrazno jer ovakav nastup ne mogu ocijeniti drugačije nego sramotnim. Nema niti jedne, jedine riječi kojom bih mogao opravdati sebe i ovo što smo mi pokazali s Rudešom.

Španjolac vjeruje u spas

Jose Manuel Aira, Španjolac na klupi Rudeša, imao je puno pohvala za svoje nogometaše, kojima je to vrlo važna pobjeda u borbi za opstanak.

Igrali smo protiv jake momčadi, ali smo se od prve minute znali postaviti. Odigrali smo odličnu utakmicu iako smo i mi imali određenih trenutaka slabosti kada su gosti stvorili neke svoje prigode na početku utakmice. No, mislim da smo dobro kontrolirali igru i zasluženo osvojili bodove jer smo funkcionirali kao momčad. Sretni smo što smo ovako igrali jer nam to daje nadu i mogućnost da se izvučemo iz situacije u kojoj se nalazimo, rekao je Aira.