Jasno je da izvedba Osječana ni u čemu nije mogla dobiti zadovoljavajuću ocjenu, pa se i dogodio poraz.

Sve je, zapravo, rekao Zoran Zekić na konferenciji za novinare. Kako je njemu izgledala izvedba Bijelo-plavih, gledajući s klupe, tako je bilo i ostalima, malobrojnim gledateljima na tribinama i onima koji su pratili susret pred TV ekranima. Osijek je uistinu odigrao najslabiju utakmicu od početka sezone i posljedica je poraz kojega je doživio, a četvrti je u ovome Prvenstvu. I ne bi on sam po sebi vjerojatno ni bio toliko zabrinjavajući da se nije dogodio uslijed tako slabe, sasvim jalove i nedorečene izvedbe Zekićevih izabranika koji su po drugi puta u samo nekoliko dana – podbacili u Kranjčevićevoj.

Premalo ozbiljnijih pokušaja

Činilo se u otvaranju susreta da će Osječani biti raspoloženiji i učinkovitiji nego u utorak s Lokomotivom, no brzo se taj dojam zagubio u osrednjosti onoga što smo gledali na terenu. U prvom poluvremenu bila su samo dva nešto ozbiljnija pokušaja, oba preko Marića, no nisu to bile situacije koje bismo okarakterizirali nekim velikim prigodama. Onaj rizik o kojemu smo pisali u najavi utakmice ipak je i ovaj puta ostao zatomljen negdje u svlačionici, budući da ga gosti nisu preuzeli.

Stoga se nisu uspjeli ni nametnuti svome protivniku koji je u ovaj dvoboj ušao maksimalno angažiran i motiviran, što je i razumljivo s obzirom u kojoj situaciji se nalazi. Nije ni on jurišao, bojeći se ostaviti protivniku prigodu za kontru na širokom prostoru, nego je strpljivo gradio napadačke akcije, tražeći prostor za svoje napadače.

Nisu dočekali okruglu brojku 40

Ponadali smo se kako ćemo u nastavku gledati bolji i opasniji Osijek, no to se ipak nije dogodilo. Škorić je, doduše, imao vrlo izglednu situaciju iz koje je mogao svoju momčad dovesti u vodstvo, ali je sve to skupa izgledalo preskromno i nekako suviše oprezno i bojažljivo. Jasno je da se za pobjedu nad svakim takmacem u HNL-u mora unijeti više živosti, angažmana i odlučnosti. Ovo s Rudešom je u svakom smislu bilo nedovoljno. S druge strane, „paker“ Kamenar i strijelac Budimir vješto su izigrali našu obranu u odlučujućem trenutku dvoboja, kada smo vidjeli jedini pogodak.

Nakon toga, poneki pokušaj iz prekida da se dođe do izjednačenja, ostao je bezuspješan, a na drugoj strani je vrlo dobri Kamenar pogodio vratnicu, pa se praktički, iz osječkog kuta, nema za čime žaliti u smislu konačnog ishoda. Prekinut je niz od 39 uzastopnih službenih nastupa u kojima su Osječani redovito postizali golove, ovaj puta su potpuno utihnuli u tom smislu i nisu dočekali okruglu brojku 40…