Naša je U-13 momčad osvojila drugo mjesto, a u finalu je na jedanaesterce izgubila od Dinama.

U organizaciji Škole nogometa Valter, a povodom obilježavanja dana grada Sarajeva, održan je prvi „Valter kup“ na kojem su vrlo uspješno nastupili i Mlađi pioniri NK Osijek, generacija U-13. Na kraju su osvojili drugo mjesto, a da nijednom nisu poraženi, ne računajući slabije izvođenje jedanaesteraca u finalnom dvoboju protiv zagrebačkog Dinama. Tijekom završnog susreta nije bilo golova, pa je odluka o pobjedniku pala u „penalima“ u kojima su Modri bili precizniji i na kraju slavili s 3:0. Učenici Ante Bekavca ostavili su odličan dojam tijekog cijeloga turnira, o čemu svjedoče rezultati u svih šest odigranih susreta…

Triput odlučivali jedanaesterci

Bijelo-plavi su u prvom ogledu svladali subotički Spartak s 2:1 (Pavličić i Vrbanac), potom su bili bolji od slovenskog Brinja iz Grosuplja rezultatom 6:0 (Damjanović, Herceg, Ivančan, Pejić, Prekodravac i Vrbanac), a u posljednjem susretu svoje skupine pobijedili su vršnjake iz Sarajeva s 1:0 (Damjanović).

U četvrtfinalu je Osijek igrao 0:0 s novosadskom Vojvodinom koju je na jedanaesterce eliminirao s 5:4, a udarci s bijele točke odlučivali su i u polufinalnom dvoboju protiv beogradske Crvene zvezde. Tijekom igre bilo je neriješeno 1:1 (Strmota), a Osječani su potom slavili sa 6:4. No, kako smo već opisali u uvodu, finale je pripalo mladim Dinamovcima koji su imali više mirnoće i koncentracije u „ruletu“ jedanaesteraca.