Rođeni Zadranin u Gradski vrt je stigao u veljači ove godine, a Osijek mu je deseti klub u karijeri.

Ove srijede, 11. travnja, svoj 31. rođendan slavi vratar našeg prvoligaša Krševan Santini. U Gradski vrt je stigao u veljači ove godine iz zaprešićkog Intera u kojem je bio prvi čuvar mreže i jedan od najboljih pojedinaca u redovima Žuto-plavih. Dolaskom u Gradski vrt pričuva je mladom Marku Malenici, no da u Osijeku ozbiljno računaju na Santinija svjedoči činjenica da je potpisao ugovor na dvije i pol godine, što znači da nije „instant“ rješenje za uvijek vrlo osjetljivu poziciju u svakoj momčadi.

Zorya, Enosis, Neftchi…

NK Osijek je Krševanu deseti klub u prilično zanimljivoj karijeri koju je započeo u Zadru. Potom je branio u Velebitu iz Benkovca, bio je član Segeste i Moslavine, a jedno vrijeme se našao i u redovima Hrvatskog dragovoljca. U Zaprešić je stigao 2010., da bi se tri godine kasnije prvi puta okušao u inozemstvu, natupajući za ukrajinsku Zoryju iz Luhanska. Uslijedio je odlazak na Cipar gdje je branio za Enosis Paralimni, a tijekom 2016. stigao je u Neftchi Baku iz Azarbajdžana. U Inter se vratio prošle sezone, a svojim je obranama skrenuo pozornost Osječana koji su ga odlučili angažirati.

Debi protiv Rudeša

Santini je do sada ukupno skupio 96 nastupa u HNL-.u, a prvi puta je osječku mrežu čuvao u drugom poluvremenu prijateljskog ogleda s bosansko-hercegovačkom Krupom u Velikoj, dok je službeni debi imao prošle subote u Zagrebu, gdje su Bijelo-plavi poraženi od Rudeša. Dosta je toga prošao u profesionalnoj karijeri i sigurno je u najboljim vratarskim godinama s dragocjenim iskustvom i na međunarodnoj sceni. Krševanov mlađi brat Ivan je potencijalni hrvatski reprezentativac i uspješno predvodi napad francuskog Caena.