Na kraju susreta Kohorta je posebno podržala Osijekova napadača koji je odigrao vrlo dobro s Puljanima.

Nakon susreta između Osijeka i Istre 1961 u središtu pozornosti bio je – Gabrijel Boban. Njegova igra zaslužuje pljesak, kao i Kohortino skandiranje po odlasku igrača s terena. Veličanin u bijelo-plavom dresu je bio stalna i najveća opasnost za gostujuću obranu. Uostalom, idealno je asistirao Hajradinoviću za vodstvo naše momčadi, da bi u samoj završnici susreta i sam bio strijelac za konačnih 2:0.

Nakon onih slabih izdanja prošloga tjedna s Lokomotivom i Rudešom u Kranjčevićevoj ulici, ovo je za nas bila dosta teška utakmica koju smo morali dobiti. Opet nije bilo lako, ali smo pokazali karakter i zasluženo pobijedili, rekao je Boban odmah po svršetku dvoboja.

Učinkovito drugo poluvrijeme

U prvom poluvremenu nije to bila igra kakvu smo svi priželjkivali, zajedno s osječkim nogometašima. Međutim, u drugom dijelu utakmice sve je izgledalo kvalitetnije, a bilo je u konačnici i učinkovitije:

Ušli smo u igru s nekakvim grčem, pa je bilo dosta pogrešaka. U stanci između dva poluvremena smo se dogovorili kako moramo zaigrati u nastavku i bilo je puno bolje te smo osvojili bodove. Hvala navijačima koji su nas bodrili.