Osijek je pod Zekićevim vodstvom bio itekako neugodan gost višestrukom prvaku.

Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić ne priča puno uoči predstojećeg derbija s Dinamom. Volio bi i želio osječki kormilar da njegova momčad na pravi način „progovori“ na terenu jer da bi se ostvario pozitivan rezultat protiv lidera na tablici, jasno je da će i igra morati biti na visokoj razini.

Da se ne vraćam previše unatrag, moramo odigrati kao u drugom dijelu protiv Istre. Uvijek su utakmice protiv Dinama poseban izazov i veliki motiv. Nadam se da ćemo odigrati ovaj susret u pravom, vrlo dobrom ritmu kojega nismo imali još od domaćeg dvoboja s Hajdukom. Vjerujem da će ogled s Modrima biti pravi derbi i opravdati taj epitet, istaknuo je Zekić. 

Ponoviti posljednje izdanje iz Maksimira

Pod Zekićevim vodstvom Osječani su itekako neugodan gost višestrukom prvaku, što potvrđuju i rezultati u posljednje dvije sezone. 

Trebamo biti na tragu onoga što smo pokazali na zadnjem gostovanju u Maksimiru, kada smo zaista izgledali dobro. Uz napomenu da možemo biti još malo bolji u fazi napada. Onda smo nes(p)retno primili pogodak u 93. minuti za njihovo izjednačenje, a prethodno smo propustili neke vrlo izgledne prilike da osiguramo pobjedu. 

Čini se da će u osječkom sastavu biti i određenih promjena u odnosu na dvoboj s Puljanima u Gradskom vrtu: 

Neke stvari sam odlučio promijeniti i zbog načina igre Dinama. Jako mi je žao što nemamo Grezdu i dalje na raspolaganju jer bi nam njegova brzina i prodornost jako dobro došli. Uostalom, on je bio i strijelac kada smo jesenas gostovali kod Dinama. No, moramo se snaći i bez njega. 

Nema razmišljanja o kartonima

Rekao je Zekić ponešto o protivniku koji njegove izabranike očekuje u srijedu predvečer:

Cijelo vrijeme se i medijski proteže nekakva priča da oni nemaju igru, spominju se neki njihovi nedostaci, a oni su uvjerljivo prvi i imaju toliko bodova više od svih konkurentata za sam vrh tablice. Pričati o njihovoj kvaliteti je suvišno jer imaju sve ono što treba jednoj momčadi za osvajanje naslova državnog prvaka. 

Imate dosta igrača s dva žuta kartona, hoćete li možda i o tomu povesti računa glede sastavljanja momčadi?

Ma ne, ne razmišljam na taj način. Znam da sedmorici naših igrača prijeti treća javna opomena, što bi ih izbacilo iz konkurencije za ogled s Rijekom na Rujevici u idućem kolu. Međutim, u Maksimiru će pravdu dijeliti Ivan Bebek, jedan od naših najboljih sudaca, stoga vjerujem da će i suđenje biti na razini derbija, da će se po njegovom svršetku puno više pričati o samoj igri, nego o nekim sudačkim odlukama i procjenama, poručio je Zekić.