Na posljednjem gostovanju kod lidera na tablici Bijelo-plavi su ispustili pobjedu nekoliko sekundi prije kraja…

U iščekivanju derbija između Dinama i Osijeka, ove srijede na Maksimiru (18 sati), prisjećamo se posljednjeg gostovanja Bijelo-plavih na istome stadionu, odnosno utakmice odigrane 14. listopada prošle godine. Bilo je tada neriješeno 1:1, a domaćin je spasio bod doslovno u svom posljednjem napadu, duboko u sudačkoj nadoknadi, kada je Henriquez uspio iz gužve pogoditi mrežu i Modri su na taj način izbjegli poraz na svom terenu.

Prethodno su Osječani dugo uspješno čuvali minimalno vodstvo koje im je svojim pogotkom iz 17. minute donio Grezda. U drugom poluvremenu (’55.) Soudani nije realizirao jedanaesterac, Malenica je „pročitao“ gdje će uputiti loptu s bijele točke i obranio njegov udarac. Imali su i gosti veliku prigodu preko Ejupija u samoj završnici susreta, kada je moglo biti 0:2, ali Livaković tada nije morao po loptu iza svojih leđa…

Kapetan morao propustiti derbi

U Maksimiru je bilo nešto više od 5.000 gledatelja, a trener Osijeka Zoran Zekić na travnjak je poslao ovu jedanaestoricu: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Bočkaj, Mioč, Mudražija (od 69. Lesjak), Hajradinović (od 82. Lukić), Lopa (od 61. Boban), Grezda i Ejupi. Od standardnih prvotimaca nedostajao je ozlijeđeni kapetan Barišić. Na klupi Dinama bio je Mario Cvitanović, a za Modre su te jesenske večeri u Maksimiru zaigrali: Livaković, Sigali, Benković, Stojanović, Lecjaks, Doumbia, Antolić (od 53. Ademi), Moro (od 81. Knežević), Olmo, Soudani i Hodžić (od 67. Henriquez).

Zanimljivost toga derbija bila je i u činjenici da je Dinamov kapetan Ademi tada prvi puta nastupio nakon suspenzije zbog koje ga dvije godine nije bilo u momčadi. Sudio je Varaždinac Mario Zebec.