Bili su Osječani angažirani do samoga kraja, međutim, brojčano inferiorni su primili pogodak u posljednjim minutama.

Čestitao je Zekić Riječanima na pobjedi, čiju zasluženost nije doveo u pitanje. No, ostaje žal što su Bijelo-plavi poraz doživjeli u smiraju utakmice, kada su bili baš nadomak remiju s aktualnim prvakom. Bio bi to svakako zadovoljavajući ishod s obzirom na okolnosti koje su išle na ruku domaćinu.

Pritom prije svega mislimo na drugi žuti, odnosno crveni karton za Marića kada su Osječani ostali s igračem manje, pa je bilo logično da je Rijeka do kraja utakmice cijelo vrijeme pritiskala goste i da  se s tribina Rujevice čekala Maleničina kapitulacija. Šteta što je uslijedila u 88. minuti kada smo već pomislili da će se gosti obraniti i sačuvati onih početnih 0:0…

Premalo igrača za obraniti se…

No, u samo jednoj minuti sve se ipak promijenilo. Barać se na terenu požalio na udarac kojega je dobio, sudac Jović ga je poslao izvan granice igrališta zbog intervencije fizioterapeuta, a baš u tih šesdesetak sekundi ispred Rijekinih vratiju je ostao ležati Mudražija. Tako su gosti došli u situaciju da ostanu sa samo sedmoricom igrača u polju, što je ipak bilo premalo u trenucima kada su Riječani sve svoje snage usmjerili u napad ne bi li došli do pobjede.

Uspio je Puljić, nakon udarca Gorgona i prve slabije reakcije Malenice tijekom cijeloga susreta, iz blizine gotovo ugurati loptu u mrežu i donijeti domaćinu slavlje, a Osječane rastužiti jer su pokleknuli kada su mnogi pomislili da se to neće dogoditi, bez obzira na brojčanu prednost riječkog sastava.

Poraz bez nekih posljedica

Rijeka je imala više od igre, bila je poduzetnija i opasnija, stvorila i nekoliko pravih prigoda, to nitko ne osporava. Osijek je nešto pokušao iz kontre i polukontre, kao i u prekidima, a najbolju je situaciju imao Lopa u drugom poluvremenu, kada je zamalo promašio okvir vratiju. Riječanima su izmjene donijele pun pogodak, prvi protiv Bijelo-plavih ove sezone. Zekićeva je momčad bila borbena, zalaganje nije izostalo, no sreća ih ovaj puta nije popratila, pa je utakmica izgubljena.

Poraz je to koji ne ostavlja posljedice iako ni jedan nije i ne može biti ugodan. Makar se dogodio i protiv prvaka i to pred njegovim navijačima koji su i ovaj puta bili prilično „nabrušeni“ na Osječane, što ćemo pripisati sve većem rivalitetu ova dva kluba na zelenom terenu.