Za prvo mjesto i pobjednički pokal izborili su se i Pioniri II i Mlađi pioniri II, svladavši u finalu Hajduk, odnosno Zrinjski.

Jako lijepe vijesti stizale su nam ovih dana iz Makarske gdje je održan veliki međunarodni turnir, deveti po redu uz sudjelovanje dvije momčadi Osijeka, godišta 2004 (U-14). i 2006 (U-12). Obje su ne samo stigle do same završnice, nego i osvojile pobjednički trofej, ostvarivši maksimalan učinak u svim svojim nastupima! Pioniri II Vedrana Nikšića u svojoj su skupini prvo svladali sarajevski Željezničar sa 6:0 (Tretinjak 2, Mikolčić, Stanišić, Lozić i Vrbanac), zatim su bili bolji od dubrovačkog GOŠK-a s 2:0 (Tretinjak i Verhas) te istim rezultatom od vršnjaka iz Bihaća (također Tretinjak i Verhas).

U četvrtfinalu Osječani su za protivnika imali stobrečki Primorac kojega su pobijedili sa 4:0 (Ivić 2, Verhas i Vrbanac), da bi u polufinalu preskočili i ljubljansku Olimpiju sa 4:1 (Ivić 2, Mikolčić i Krivić). U finalu je Osijek imao, dakako, najtežu zadaću jer je s druge strane terena bio splitski Hajduk, a na kraju je bilo 1:0 za Bijelo-plave (Ivić).

Protiv Hajduka na „penale“

Mlađi pioniri II pod vodstvom Dražena Vidovića također su bili najuvjerljiviji u svojoj konkurenciji. Seriju su započeli trijumfom nad Primorcem 7:0 (Perić 2, Đurković 2, Lukadinović, Konig i Sopić), uslijedila je još jedna uvjerljiva pobjeda i to nad Pomorcem iz Kostrene od 6:0 (Sopić 2, Živković, Kovačević, Konig i Jeremijaš), a uspjeh nije izostao ni protiv sarajevskog Novog grada s kojim je bilo 4:2 (Perić 3 i Siler). Nakon grupne faze naši su dječaci bili bolji od Tampe iz rumunjskog Brasova s 3:0 (Perić 3), a u četvrtfinalu su pobijedili Zadar također s 3:0 (Perić 2 i Kovačević).

Neizvjesnosti je jedino bilo u polufinalu protiv Hajduka. Tijekom igre bilo je neriješeno 2:2 (Sopić i Perić), pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima su Osječani slavili sa 6:5. Finale je donijelo ogled s mostarskim Zrinjskim i pobjedu od 3:1 (Đurković, Konig i Živković).