U Gradskom vrtu od 15:00 sati igraju Osijek i Slaven Belupo. Tekstualni prijenos utakmice radit će Mario Mihić Miha...


OSIJEK - SLAVEN BELUPO 2:3

Pozdrav svima do sljedeće prvenstvene utakmice koja je na rasporedu već iduće subote protiv Lokomotive, ponovno u Gradskom vrtu.

90' + 4 nevjerojatan promašaj Crepulje u situaciiji kada je domaći vratar Mikulić bio u gostujućem šesnaestercu jer su Osječani pokušali doći do izjednačenja iz prekida. Krenula je gostujuća kontra, a Crepulja s tridesetak metara traljavo puca i ne pogođa prazna vrata! Ipak, "farmaceuti" nose sva tri boda iz Gradskog vrta.

90' +2 žuti karton za Fuštara.

90' kakva šansa za Mešanovića! Jonjić mu je vratio loptu glavom, a osječki je napadač sa šest metara poslao loptu iznad grede!

88' druga izmjena u gostujućim redovima: Geng umjesto Melnjaka.

87' Utakmica ipak postaje neizvjesna i to u samom finišu. Škorića su gostujući obrambeni igrači ostavili samoga, osječki je veznjak ušao u šesnaesterac i preciznim udarcem pogodio desni donji kut za 2:3!

87' 2:3 - ŠKORIĆ

85' Barišić i Matas uspjeli su izigrati obranu Koprivničana, Matas je precizno proigrao usamljenog Mešanovića  u petercu i gol je bio stvar rutine.

85' 1:3 - MEŠANOVIĆ

83' prijeti Ozobić iz "slobodnjaka", ovaj puta nije bio precizan kao u prvom poluvremenu kada je postigao efektan pogodak.

80' prva izmjena kod gostiju iz Koprivnice: igru je napustio dvostruki strijelac Mirić, a ušao je Delić.

76' sada je Mišić "odapeo" sa 18 metara, ni to nije bilo nimalo blizu okvira vratiju.

73' udarac Cesareca iz daljine, lopta odlazi iznad grede.

68' Bariišić pokušava glavom, opet nema veće prijetnje gostujućim vratima.

66' Mešanović se našao u prilici, ali je pucao pravo u Karduma.

63' pokušaj Jamaka sa 18 metara, daleko je to od okvira vratiju i potpuno bezopasno.

62' Ozobićev udarac glavom nije bilo loš, ali je Mikulić bio dobro postavljen.

58' Perošević je dobro pucao, no lopta je završila neposredno uz lijevu vratnicu.

56' Brlek je ubacio loptu iz lijevog kuta, Mirić je bio najviši na prvoj vratnici i trzajem glavom smjestio loptu u mrežu za više nego uvjerljivih 0:3.

56' 0:3 - MIRIĆ

49' napokon prava prigoda za Osijek! Barišić je pucao malo iskosa s desne strane s nekih desetak metara, iskazao se Kardum koji je spriječio smanjenje rezultata.

46' počelo je drugo poluvrijeme, Rukavina je u svlačionici ostavio Špehara, a ušao je Pavić, što znači da Škorić "seli" u vezni red u nastavku utakmice.

45' kraj prvog poluvremena koje je u potpunosti pripalo gostima iz Koprivnice.

44' vrlo lijep pogodak Ozobića koji se "prošetao" u solo-prodoru kroz domaću obranu i onda snažnim i neobranjivim udarcem s 12-13 metara smjestio loptu pod gredu za 0:2.

44' 0:2 - OZOBIĆ

41' opet su Koprivničani opasno priprijetili! Pucao je Mirić, a Mikulić se promiče u zasad daleko najboljeg osječkog pojedinca na terenu.

35' pokušaj Mišića koji nije donio promjenu rezultata, Kardum je sigurno prihvatio loptu.

33' slab udarac Špehara iz obećavajuće situacije.

31' javna opomena za gostujućeg veznjaka Crepulju.

29' dobar pokušaj Ozobića s ruba šesnaesterca, Mikulić je i ovaj puta na mjestu. Zabrinjava spoznaja da je SB za sada opasniji takmac!

25' još jedna sjajna obrana Mikuliića! Ovaj puta je iz blizine pucao Crepulja, nakon proigravanja Ozobića, a osječki je čuvar mreže spasio svoju momčad od većeg rezultatskog zaostatka.

24' odlična prigoda za goste! Mirić s desne strane "sjurio" u kazneni prostor, uputio snažan i neugodan udarac, no iskazao je vratar Mikulić odličnom intervencijom!

23' Matas je centrirao s desnog boka, lopta je pogodila Edsona u ruku koja je (valjda) bila uz tijelo, pa se Strahonja nije oglasio, iako su Osječani povikali "penal"...

21' Jamak se našao u dobroj situaciji, uputio je prizeman udarac, a lopta je zamalo otišla pokraj desne vratnice.

19' vidjet ćemo koliko će vodstvo Koprivničana poremetiti bijelo-plave u nastavku susreta, izvjesno je da će domaćin morati uložiti dosta rizika da bi agresivnom, napadačkom igrom došao ostvarenja rezultatskog cilja.

14' žuti karton zbog prigovora dobio je Glavaš.

14' 0:1 - MIRIĆ (11m). Siguran realizator najstrože kazne bio je Mirić koji je dobro gađao gornji desni kut u koji je krenuo u pravu stranu, ali je ostao kratak.

13' jedanaesterac za goste nakon Pranjićevog starta nad Cesarecom.

11' Jamak okomitom loptom traži Barišića, ali lopta ipak ne dolazi do domaće jedanaestice koji je bio neometan pred Kardumom...

10' prvi žuti karton dobio je osječki napadač J. Barišić.

9' Osijek je preuzeo inicijativu od samog početka, sa željom da što prije dođe u situaciju za vodeći pogodak koji bi mogao usmjeriti daljnji tijek susreta.

3' dobar ubačaj Škorića s lijevog boka, lopta je zamalo preletjela Barišića koji je bio u gostujućem šesnaestercu...

1' lopta je krenula s centra, našim dečkima želimo puno sreće i dakako - pobjedu!

Bliži nam se početak susreta, kiše prema svemu sudeći neće biti tijekom predstojećih 90 minuta što je dobra vijest ne samo za aktere dvoboja, nego još i više za malobrojne navijače na tribinama. A njih je trenutno oko 500.

Posebno nam je zadovoljstvo što će ovo biti prva utakmica u povijesti Nogometnog kluba Osijek izravno, u tekstualnom obliku, prenošena na klupskoj web stranici!

Glavni sudac je M. Strahonja (Zaprešić), a njegovi su pomoćnici I. Krmar (Zagreb) i K. Ambrinac (Zagreb)

Slaven Belupo će danas igrati u sljedećem sastavu: Kardum, Purić, Grgić, Edson, Melnjak, Crepulja, Brlek, Fuštar, Mirić, Ozobić i Cesarec.

Ostaje nam još nešto više od pola sata do početka iznimno važne utakmice za naš klub, a trener Tomislav Rukavina odlučio se za sljedeću jedanaestoricu: Mikulić, Matas, Jonjić, Pranjić, Škorić, Špehar, Jamak, Mišić, Šorša, Glavaš i J. Barišić. Na klupi će biti: Lončarić, Pavić, Mešanović, Perošević, Vitaić, Novaković i Baraban.

Pozdrav iz Gradskog vrta!