Zekić je zahvalio „Kohorti“ na fanatičnoj podršci i iskazao žaljenje što njegova momčad nije bila prava.

Teško je Zoran Zekić prihvatio poraz svoje momčadi u rođendanskom ozračju. Posebice zbog „Kohorte“ je želio da Bijelo-plavi odigraju dobru utakmicu i osvoje bodove, pa je zato i bio razočaran spoznajom da se to nije dogodilo. Na konferenciji za novinare uvodno je istaknuo:

Tek drugi poraz kod kuće ove sezone, ali zaista bolan zbog naših navijača. Nismo im baš uljepšali rođendan, apsolutno ni po čemu, a njima mogu zahvaliti zaista na fanatičnom navijanju cijelu utakmicu. No, mi jednostavno nismo bili pravi. Lokomotiva je zasluženo pobijedila jer je iskoristila sve naše slabosti kojih je bilo puno. S ovim kadrom, uz brojne izostanke ključnih igrača, nismo uspjeli pronaći pravo rješenje niti u veznom redu, niti u posjedu lopte, a ni u agresivnosti. Za igru prema naprijed ne bih ništa ni govorio jer je to bilo nedorečeno i slabo, doduše uz poneku šansu, ali ne iz nekih izrađenih akcija.

Nije bilo onih koji bi preuzeli odgovornost

Zekić je puno više očekivao od igrača koje je poslao na travnjak i to u svakom pogledu, posebice jer nije bilo nikakvog razloga za sputanost, naprotiv…

Čvrsto držimo tu četvrtu poziciju i umjesto da malo budemo opušteniji i odigramo dobru utakmicu, posebice u ovakvoj atmosferi, nije mi jasno da smo ovako izgledali. Glupo je i smiješno pričati da nas je nešto sputalo pri takvoj energiji s tribina. Lokomotiva je bila momčad za razliku od nas koji se nismo takvima pokazali. Previše je bilo onih koji su nam nedostajali, a u takvim okolnostima, eto, priliku sam dao i malom Miškoviću koji je barem nešto pokušavao da bi napravio višak na protivničkoj polovici. Za razliku od onih koji su nam standardni igrači i trebali bi preuzeti tu vrstu odgovornosti.

Ne može se toliko oscilirati

Iz novinarskih redova stiglo je pitanje o tomu je li Lopa uživa previše „kredita“ uslijed onoga što pruža na terenu, odnosno je li zaslužio toliko trenerovo povjerenje?

Dobro, imam povjerenja, možda i neopravdano, ali nisam u ovom trenutku vidio nekoga drugoga koji na toj poziciji može odigrati bolje od njega. Ne bih prozivao samo Lopu, puno je bilo slabih pojedinaca. Osim Škorića i Bobana, mislim da smo svi drugi podbacili. Ne možeš pobijediti ako ne pucaš prema golu, ako u gotovo svakoj situaciji vraćaš loptu unatrag. U nekoliko navrata imali smo proboj veznih igrača po boku, ali u sredini nije bilo onih koji bi ga popratili… Samo je Miletova šansa bila prava, sve ostalo jalovo i slabo. Ne mogu više priznati nekakav grč, ne možeš u Osijeku igrati jednu utakmicu dobro, pa onda tri napola. To se može u nekim drugim momčadima, dok nama treba konstanta. Postavili smo određene kriterije, a u posljednje vrijeme nam se prečesto događa da je to nedovoljno kvalitetno.

Tomić pohvalio atmosferu

„Lokosi“ su u Gradskom vrtu ovaj puta bili i raspoloženi i opasni, pa im se mora priznati da su zaslužili bodove. Njihov trener Goran Tomić je rekao:

Postavili smo se vrlo dobro i odlučno i u nekim stvarima iznenadili Osječane. U obrani smo djelovali sigurno i koncentrirano, a posebno smo dobro odigrali u napadu, što domaćin možda i nije očekivao. Lokomotiva se u ovoj utakmici prezentirala na najbolji način i mogu biti prezadovoljan onim što je moja momčad pokazala. Uz postignuti pogodak imali smo još odličnih prigoda, tako da je naša pobjeda svakako zaslužena. Istaknuo bih odličnu atmosferu na stadionu, a kada bismo mi igrali u takvom ozračju, pred toliko navijača, siguran sam da bismo imali puno bodova više.