Iako ga nije proslavio onako, kako je to priželjkivao, Zekić može biti vrlo zadovoljan onim što je dosad ostvario s Bijelo-plavima.

Sigurno je Zoran Zekić drukčije zamišljao i „Kohortin“ i svoj rođendan koji su se spojili jedan za drugim. Pobjeda nad Lokomotivom uljepšala bi mu 44.  životnu „lampicu“ na 29. travnja i sigurno bi bio puno vedriji i raspoloženiji da mu je momčad ispunila očekivanja. No, ne ispunjavaju se sve rođendanske želje u životu, pa tako ni u trenerskom poslu.

Nadamo se da će nam svima već iduća utakmica donijeti puno više zadovoljstva, pa tako i šefu stručnog stožera koji je u svom mandatu na osječkoj klupi postao rekorder po broju vođenja utakmica u neprekidnom nizu.

Došao je kada bi mnogi to odbili

Kada je prihvatio poziv iz Gradskog vrta, u rujnu 2015., trebalo je spašavati prvoligaški status koji je bio ozbiljno ugrožen, u vrijeme neimaštine i klupskih problema na svim razinama. Prvu je utakmicu s klupe Bijelo-plavih vodio protiv Intera iz Zaprešića i odmah se suočio s imperativom pobjede koju su Osječani i ostvarili rezultatom 3:1 pred samo 672 gledatelja na tribinama našeg stadiona. Iskreno govoreći, malo tko bi se u to vrijeme odvažio preuzeti Osijek ne samo zbog oskudnije kvalitete igračkog kadra, nego i kompletne slike koju je nudio prvoligaš s Drave.

No, Zekić se hrabro prihvatio posla i u svojoj debitantskoj trenerskoj sezoni u HNL-u uspio uploviti u mirnu luku i dočekati velike i povijesne promjene u NK Osijek koji je u veljači 2016. dobio novu vlasničku strukturu i napravio ogroman zaokret u svome funkcioniranju na svim razinama.

Toliko je bilo sretnih trenutaka

Ne samo da je ZZ zadržao kormilo, nego je i prebacio očekivanja u prošloj sezoni koja je prvenstveno trebala biti stabilizacijska, a momčad je završila na četvrtom mjestu i izborila Europu. Rušene su neugodne tradicije, postavljani klupski rekordi, pa su se i navijači vratili na tribine. Trener i njegovi izabranici nisu se zadovoljili ostvarenim, nego smo imali nezaboravno ljeto 2017., kada je tek korak dijelio Osječane od plasmana u Europsku ligu.

Dvostruko rušenje jednog PSV-a imalo je ogroman odjek, to su bile povijesne pobjede našeg Kluba, za koje svakako zasluge pripadaju i treneru. Imao je Osijek šest pobjeda u osam europskih nastupa, a na domaćoj sceni ove je sezone pobjeđivao i Rijeku (tri puta) i Hajduk i Dinamo…

Uskoro će prestići i Mršića

Skupio je kao trener Bijelo-plavih 115 službenih utakmica u kojima je vodio momčad, po čemu je također jedinstven u Gradskom vrtu jer nitko nije uspio toliko dugo u kontinuitetu kormilariti osječkim brodom. Do kraja ove natjecateljske godine Zekić će prestići i Stanka Mršića koji je u svoja dva mandata zabilježio 117 „nastupa“ na klupi NK Osijek.

I zato ne može poneki izgubljeni dvoboj pomutiti ono što je Zoran Zekić do sada ostvario u nimalo lako i jednostavnoj zadaći koju ima tijekom nešto više od 2,5 godine koliko je trener u najpopularnijem slavonsko-baranjskom sportskom kolektivu. Želimo mu sretan rođendan i još puno onih trenutaka koji će usrećiti i njega osobno, ali i sve one koji vole i navijaju za Osijek!