Bijelo-plavi nisu uspjeli nadomjestiti izostanak većeg broja standardnih prvotimaca, pa im se dogodio drugi domaći poraz.

Postoje utakmice u kojima poraz teže pada i kada nema nekog posebnog natjecateljskog naboja, odnosno kada ni osvojeni bodovi ni izgubljena utakmica ne donose pomak na tablici, niti predstavljaju neko posebno posrtanje u tom kontekstu. Međutim, kada je atmosfera na stadionu slavljenička i kada je na tribinama četiri i pol tisuće gledatelja u ogledu s Lokomotivom, onda se ipak ima za čime žaliti. Za navijački rođendan svi smo nestrpljivo iščekivali subotnji susret, kao nastavak „Kohortine“ proslave koja je trajala tri dana i zaista nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim…

Vrlo pozitivna energija s tribina

No, kada bi pobjeda bila „šlag na torti“, dogodio se kiks na domaćem terenu i bodovi su pripali protivniku kojemu nitko ne osporava zasluženu pobjedu. Osječani su tek drugi puta ove sezone kapitulirali pred svojom publikom, ali baš u dvoboju koji je imao tu dodatnu draž zbog vrlo pozitivne energije na tribinama i navijačkog ozračja kakvo bismo uvijek poželjeli u Gradskom vrtu.

Podrška je bila fanatična i trajala je tijekom cijeloga susreta, pa je šteta što rezultat nije popratio tako stimulirajuće ozračje. Možda bi bilo drugačije da centimetri nisu odlučivali kod poništenog gola Baraća dok je još bilo 0:0 ili da je Škorić odmah na početku drugog poluvremena uspio zabiti glavom i matirati Hendiju koji je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu…

Nije to bio dan Bijelo-plavih

Jednostavno rečeno, nije to bio dan Bijelo-plavih. Malo toga im je uspjevalo na terenu, a kada se još u momčad uvuče nervoza uslijed pogrešaka i negativnog tijeka utakmice, onda i najjednostavnije stvari izgledaju teško. U takvim situacijama sve može popraviti ili preokrenuti neki pojedinačni bljesak, no ovaj puta ga, nažalost, nismo dočekali. Ipak se pokazalo da je izostanak većeg broja standardnih igrača iz najbolje jedanaestorice nije jednostavno nadomjestiti.

Ne možemo reći da nije bilo želje, svi bi osječki nogometaši zasigurno bili sretni i zadovoljni da je ishod na kraju bio drukčiji, ali nije išlo. Ne dvojimo da će biti bolje i uspješnije u nadolazećim nastupima.