Nezaboravni su njegovi nastupi za Bijelo-plave, koji su mu ostali u srcu i stoga rado dolazi u grad na Dravi.

Više od deset godina Almira Turkovića nema na nogometnim travnjacima, ali je u svim klubovima u kojima je nastupao ostavio neizbrisiv trag. Tako je bilo i u gradu na Dravi, u koji je dolazio u dva navrata tijekom svoje uspješne karijere. Ono prvo razdoblje provedeno u NK Osijek bilo je uistinu upečatljivo, budući da su u to vrijeme (2000/2001.) Bijelo-plavi igrali odličan nogomet, a popularni je „Ture“ bio neizostavni član najbolje jedanaestorice.

Nemoguće je zaboraviti njegove majstorije s loptom, driblinge i golove koje je zabijao, posebice one u europskim utakmicama. Drugi puta je u Gradskom vrtu bio u sezoni 2005/2006., tada već potkraj svoga igračkoga vijeka. Prošloga je vikenda Almir ponovno svratio do Osijeka, s pionirima Sarajeva koji su sudjelovali na Memorijalu „Marko Svrtan“ na stadionu Olimpije u Donjem gradu.

Volim doći ovdje i koristim svaku priliku za to. U Osijeku mi je rođena i kćerka, a nogometni dani provedeni u ovom gradu za mene ostaju nezaboravni i o njima uvijek pričam emotivno. Drago mi je što se Klub tako podigao u svemu, učestalo ga pratim i na TV-u gledam gotovo svaku Osijekovu utakmicu, rekao je Turković.

Momčad se vratila tamo gdje i zaslužuje biti

Pričali smo nakon susreta s Lokomotivom, kada smo se dotaknuli svih klupskih aktualnosti. Za njega je Osijek, kako sam kaže, napravio veliki iskorak:

To je za mene jako lijepa priča u posljednje dvije godine godine. Momčad se vratila tamo gdje i zaslužuje biti u hrvatskom nogometu, a jako puno toga se napravilo u smislu same organizacije i logistike. Pratim i sve ovo što se tiče izgradnja Kampa i novog stadiona, tako da Osječani zaista mogu biti zadovoljni. 

Što se samih igara i rezultata tiče, Turković smatra kako Bijelo-plavima ne treba puno da bi se već iduće sezone upustili i u borbu za naslov prvaka…

Zar upravo Osijek nije ostvario najbolji učinak u tim međusobnim ogledima i derbijima HNL-a? No, previše je bodova izgubio protiv slabije plasiranih protivnika i mučio se s onima koji bi se dobro zatvorili pred svojim vratima. Nije imao čovjeka koji bi to individualno rješavao kao recimo Soudani u Dinamu. Ili da ne idem predaleko, nije imao onakvog Lopu kao sezonu ranije kada je bio odličan. Uz još poneko pojačanje, Osječani neće biti bez izgleda da napadnu i prvo mjesto. 

Bilo bi dobro zadržati Grezdu 

Nekadašnji sjajni napadač izdvojio je i pojedinca kojega posebno cijeni u osječkim redovima i za kojega ne dvoji da će napraviti pravu karijeru: 

Grezda je taj koji mi se najviše sviđa, svojom brzinom i prodornošću, a vidim da ima i pošteni odnos na terenu, da svaki puta daje sve od sebe, bez ikakve zadrške. Bilo bi ga svakako dobro zadržati jer je takvima teško pronaći pravu zamjenu.

Još je nešto Almir potencirao, po čemu se također može zaključiti da intenzivno prati sve što se događa u njegovom bivšem klubu…

Vidim da mlađe kategorije osvajaju brojne turnire, da imaju dosta uspjeha gdje god nastupaju. To je potvrda da će i u budućnosti biti dobrih igrača, a posebno kada se izgradi Kamp na Pampasu jer čitam da će klinci i njihovi treneri imati vrhunske uvjete za rad.