Zaprešićani sigurno imaju kvalitetnu momčad, a na Bijelo-plavima je da pojačaju motivaciju u završnici sezone.

Četiri su kola ostala do kraja državnog prvenstva, što znači da je u igri još 12 bodova za svaku momčad. Upravo je tolika trenutna bodovna razlika između četvrtoplasiranog Osijeka i Intera koji je peti na tablici, što matematički znači da konačni poredak može biti i drukčiji od sadašnjeg.

Međutim, zaista bi se moralo dogoditi previše toga da pa Osječani i Zaprešićani eventualno na kraju zamijene pozicije. Inter je prvo domaćin Osijeku, potom će u goste Rijeci, zatim na svom terenu dočekuje Lokomotivu da bi na kraju gostovao u Maksimiru. Što se, pak, tiče Bijelo—plavih, njih nakon subote očekuje domaćinstvo Cibaliji, a sezonu će završiti dvostrukim gostovanjem, prvo kod Hajduka, a potom i Slaven Belupa.

Nekima je borba za status

Vratimo se u realnost i posvetimo isključivo zaprešićkom dvoboju. Ako su Osječani mogli nedavno dobiti Dinamo u Zagrebu, ako su tri dana kasnije kasnije nekompletni bili nadomak remiju s Riječanima na Rujevici, onda je sigurno da i s Interom mogu do pozitivnog rezultata. To jesenas nije bio slučaj u ogledu s istim protivnikom koji je slavio s 3:1, iako su gosti imali više od igre i stalnu inicijativu.

Međutim, svoje su prilike propustili, a s druge strane su olako primali golove i ostali bez ijednog boda. Zaprešićani su dobra momčad, kvalitetno vođena od trenera Toplaka, tako da joj treba pristupiti maksimalno ozbiljno. Zekić će uz dosta problema sastaviti udarnu momčad, ali je naglasio kako su završne utakmice u ovom prvenstvu pojedincima prilika da se izbore za svoj status u idućoj natjecateljskoj godini.

Jasno je da stručni stožer do sada nije baš sa svima zadovoljan, što je i logično. Dakle, neki se baš trebaju dokazivati da bi ostali u Gradskom vrtu, a svi zajedno bi morali pošteno „zapeti“ da bi Osijek prvenstvenu utrku okončao u skladu sa svojim rejtingom.