Bila je to najuvjerljivija pobjeda Bijelo-plavih protiv Vinkovčana, u sezoni u kojoj su Osječani zauzeli treće mjesto.

Osijek je Cibaliji bio domaćin u HNL-u ukupno 27 puta. Pritom su Osječani bili puno uspješniji jer su ostvarili 18 pobjeda, uz 7 remija i 2 poraza u slavonskom derbiju. Bijelo-plavi su imali dugačko razdoblje u kojem nisu dopustili Vinkovčanima da ih svladaju u Gradskom vrtu.

Bilo je to od 7. ožujka 1999. do 10. ožujka 2012. kada je naš prvoligaš u 15 uzastopnih nastupa protiv susjeda na domaćem terenu ostvario 11 pobjeda uz četiri remija, bez ijednoga poraza. Najuvjerljiviji trijumf Osječani su ostvarili 8. prosinca 2007., kada su na svom stadionu slavili s 5:1.

Dvaput Nikšić i Jukić

Trener je tada bio Ilija Lončarević, pogotke su postigli Nikšić u 2. i 47., Jukić u 23. i 75. te Hrnčević u 56. minuti, dok je strijelac za Cibaliju bio Husić u 36. Osijek je igrao u sastavu: Skender, Lopes, I. Smoje, J. Pranjić, V. Babić, Vida, Todorčev, Dinjar (od 71. A. Vitaić), Šolić (od 46. Hrnčević), Jukić (od 80. Prskalo) i Nikšić. Vinkovčane je vodio Srećko Lušić koji je na teren poslao postavu: Burcsa, Radas (od 58. Čuljak), Leutar, Mešić, Medvid, Maroslavac, Radotić, Husić (od 68. Grgić), Bagarić (od 17. M. Vuka), Malčić i Dodik. Sudio je Edi Šunjić iz Splita, a na tribinama je bilo 1.300 gledatelja.

Bijelo-plavi su u toj sezoni zauzeli treće mjesto s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Slaven Belupo koji je bio za nijansu bolji u međusobnim dvobojima, pa je Osijek ipak ostao bez Europe iako je tada bio ispred Hajduka, Rijeke…