Cibaliji „gori pod nogama“, a Osječani u posljednjem domaćem nastupu žele razveseliti svoje navijače.

Nakon što je Inter poražen na riječkoj Rujevici, Osijek je i matematički osigurao četvrtu poziciju koja vodi u Europu. No, unatoč tomu Osječanima ni u kojem slučaju ne može biti svejedno kakav će dojam ostaviti i koji rezultat ostvariti u slavonskom derbiju.

Obveza im je odigrati angažirano na oproštaju od navijača za ovu sezonu. I baš se dobro poklopilo da je slavonski derbi na kraju i da ne može proći u revijalnom tonu. Znamo da su Vinkovčani u vrlo nezavidnoj situaciji kada je riječ o opstanku među prvoligašima, pa će zasigurno imati ogroman motiv da pokušaju još jednom iznenaditi Bijelo-plave.

Vrijeme je za pun pogodak

Bez motiva nikako nisu ni naši nogometaši jer su im se dogodila tri uzastopna poraza u borbi za prvenstvene bodove. Sada je vrijeme da se taj niz zaustavi i da se Osijek vrati pobjedama kako bi sezona bila okončana u što ljepšem ozračju i sa što više osvojenih bodova. Ne dvojimo da će igračima najboljeg slavonskog kluba dodatni motiv biti i u činjenici da u ovoj natjecateljskoj godini još nisu slavili protiv Cibalije.

Podsjećamo da su dvije utakmice završile neriješenim rezultatom, a vinkovačka je momčad jednom pobijedila, što je definitivno nezadovoljavajući učinak za Osječane u međusobnim ogledima. Položaj klubova na ljestvici i velika bodovna razlika potvrda su da je današnji domaćin neupitno kvalitetniji, no to se uvijek mora iznova dokazivati na terenu…

Odlučno po pobjedu i za trenera

Nadalje, treba se vratiti i postizanju pogodaka. Imali smo tijekom sezone čak 39 uzastopnih službenih dvoboja u kojima je Osijek svakom protivniku barem jednom uspio zatresti mrežu, pa bi bilo lijepo kada bi u posljednja tri kola osječki strijelci bili raspoloženiji nego u posljednje vrijeme. I još nešto, a nije ništa manje važno.

Zoran Zekić je zaslužio za svoj trenerski rekord na klupi Bijelo-plavih (prestigao je Ivu Šuška, a ove srijede će i Stanka Mršića) da mu njegovi izabranici darivaju pobjedu. Neka pokažu ono što znaju i mogu, pa će im i kormilar biti zadovoljan na kraju slavonskog derbija, baš kao i navijači Osijeka.