Trener-rekorder imao je razloga za zadovoljstvo, posebice igrom svoje momčadi u prvom poluvremenu.

Osijek je potvrdio primat u Slavoniji i nije bilo nikakve dvojbe tijekom utakmice hoće li osvojiti bodove protiv Cibalije u Gradskom vrtu. Vidjeli smo vrlo razigrane Osječane u prvom poluvremenu kada su ostvarili nedostižnu prednost i riješili pitanje pobjednika, pa je i trener-rekorder Zoran Zekić imao razloga biti zadovoljan.

Zahvalio bih i čestitao svojoj momčadi na odličnoj predstavi u prvih 45 minuta. Zabili smo tri gola imali još puno šansi i bio je to nogomet kakvog smo svi zajedno zasigurno iščekivali. Bili smo i agresivni, jaki na lopti i okomiti, cijelo vrijeme opasni. Čestitam svima u Klubu i našim navijačima na ponovno izborenoj Europi. Bez obzira i na određene kritike i neka naša vlastita nezadovoljstva, mislim da je to ipak lijep uspjeh, drugu godinu za redom biti u kvalifikacijama Europske lige, nakon svih onih godina koje su prethodile tomu. Gledajući sada Cibaliju, njezina trenera i njihove navijače, sjetim se kroz što smo i mi prijašnjih godina prolazili i kako nam je bilo teško. Čovjek to ne treba zaboraviti da bi mogao više uživati u ovakvim, lijepim trenucima, započeo je Zekić svoj komentar utakmice.

I ulične priče su bile motiv

Iz novinarskih redova je došlo pitanje koliko su igrači prije samoga susreta bili svjesni da je ovaj dvoboj vrlo važan iz više razloga?

Jesu, bili su svjesni toga. Znate i sami da okolnosti prije same utakmice nisu bile na našoj strani. Ulica uvijek nešto priča, pa nam je i to, između ostaloga, bio motiv da otklonimo i najmanju dvojbu oko pobjednika. Zato još jednom čestitam igračima što su to riješili na ovakav način. Nadam se da ćemo ih svi zajedno češće gledati u ovakvom izdanju, pa i u ove dvije preostale utakmice do kraja sezone. Vjerujem da ćemo smoći snage i pokazati karakter da i u tim završnim susretima odigramo najbolje što možemo.

Zekić bi „klonirao“ Škorića

Osijek je odlično izgledao u pvom dijelu, dok je u drugom poluvremenu ipak bio lakši ritam...

Nestalo je malo gasa u nastavku, ali smo u prvih 45 minuta nametnuli zaista žestok ritam. Ne volim baš pojedinačno isticati igrače, ali bih volio „klonirati“ Škorića da može igrati na više pozicija istovremeno. Ono što je on pokazao, ovaj puta u veznom redu, neka je druga dimenzija nogometa jer s njim imamo i protočnost, ideju i dobinu, a sposoban je i odrediti ritam utakmice. Nadalje, imali smo i Grezdu koji je brzo „pukao“ jer se ne zna štedjeti. Nakon duže stanke jasno je da još nije u top-izdanju. Falio nam je Boban, nismo mogli računati na Lopu i Ejupija, ovaj puta niti na Malenicu, ali se nadam da će se svi oporaviti ili da ćemo barem neke od njih imati na raspolaganju u derbiju s Hajdukom. Tada ćemo biti još svježiji i bolji.

Je li ovaj sastav na  tragu gotovo idealne momčadi Bijelo-plavih, bilo je jedno od pitanja za osječkog kormilara:

Možemo reći da približno je, iako bi se sigurno našlo mjesta za još ponekog igrača među onima koji ovaj puta nisu mogli nastupiti. Vrlo je bitna ta širna jer momčad ne čini samo 11 igrača. Mislim da se vidjelo koliko su nam nedostajali pojedinci u posljednjih mjesec i pol dana jer da smo ih sve imali na okupu sigurno bismo bili jači i bolji. No, neki će nas napustiti na kraju sezone, pa ćemo morati potražiti nova rješenja.

Rupnik ne gubi nadu

Osječanin na klupi Cibalije, naš dugogodišnji prvotimac i jedan od bivših trenera, Davor Rupnik proživljava teške  trenutke s Vinkovčanima...

Nismo dobro ušliu utakmicu i bili smo loši prvo poluvrijeme. Niti smo bili agresivni, niti smo ispunjavali ono što smo se dogovorili prije početka. Opet nam se dogodilo da iz prekida dobijemo prvi gol pri ubačaju na prvu vratnicu na što smo i upozoravali. Mislim da je kod drugog pogotka prekršaj bio izvan kaznenog prostora, ali općenito govoreći u tom prvom poluvremenu nismo bili pravi. Daleko smo stajali od protivničkih igrača. Nismo uspjeli zadržati loptu u sredini, osim toga jako malo smo trčali, nedostajalo je agresivnosti i bilo nas je lako neutralizirati prilikom izlazaka iz naše polovice i uzeti nam loptu. Kada je ušao Peričić u nastavku uspio je stabilizirati vezni red, pa smo puno bolje izgledali na terenu i imali neke svoje šanse protiv vrlo dobrog Osijeka.

Na pitanje kako mu je bilo prvi puta voditi momčad protiv Bijelo-plavih, Rupnik je odgovorio:

Sve dajem za Cibaliju od prvog dana kada sam preuzeo svoju momčad. Posvećen sam joj maksimalno i nadam se da ćemo uspješno završiti sezonu. Rekao sam i svojim igračima da se u svakoj utakmici moramo baciti na glavu jer više nemamo što izgubiti. Još postoji mogućnost da na kraju osvojimo više bodova od Istre i dohvatimo kvalifikacije. Puno toga smo dosad propustili, nismo imali ni sreće protiv Lokomotive, zatim Rudeša i Istre. Nažalost, imamo problema i s ozljedama ponajboljih igrača, ali se nikako nećemo predati, naglasio je Rupnik.