Naš je napadač svojim odnosom, snagom i karakterom  osvojio srca osječkih navijača.

Gabrijel Boban dobitnik je ovogodišnje „Kohortine“ nagrade za najsrčanijeg igrača među Bijelo-plavima, koji svojim odnosom prema Klubu i ponašanjem može biti primjer i svima drugima u Gradskom vrtu. U ime osječke navijačke skupine Bobanu su prije početka utakmice s Cibalijom priznanje uručili predsjednik „Kohorte“ Ivan Kračun i Gordon El-Ayedi. U svom su obrazloženju navijači napisali: 

Nagradu je zaslužio zbog iznimnog rada, vidljivog ne samo statističkim uspjesima, već timskim postupcima i velikom snagom koja zrači. Njegova se snaga očituje nošenjem s ogromnim životnim izazovima, u kojima smo bili uz njega. Gabrijel Boban je igrač čiji je duh inspirirao sve nas i osvojio naša srca. Gabrijele, svojim primjerom si inspiracija kako svima na terenu, tako i nama na tribini. Tako se nosi bijelo-plavi dres! Hvala, lega!

Gabrijel zahvalio navijačima

Boban, nažalost, nije mogao nastupiti u „El Slavonicu“ jer nakon ozljede još nije dovoljno spreman za igru. Priznanje je doživio emotivno i ugodno ga je iznenadilo.

Nisam imao tu informaciju sve do petnaestak minuta prije početka utakmice. Kada ti navijači odaju priznanje na ovakav način i kada čuješ njihovo obrazloženje zašto si baš ti njihov izbor, moraš osjetiti ponos i zadovoljstvo. Hvala im jer su prepoznali i moj trud na terenu i želju da uvijek pružim sve od sebe. Također, veliko hvala „Kohorti“ na podršci koju su meni i mojoj obitelji iskazali u onim danima naše velike tuge. Imali smo tijekom sezone puno lijepih zajedničkih trenutaka, puno je puta bila odlična atmosfera na tribinama, a što se mene tiče – sigurno ću i ubuduće davati svoj maksimum. Ova nagrada mi je dodatni motiv, rekao je Gabrijel Boban.