Osječani su odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem su postigli sva tri pogotka uz još dosta šansi.

Oproštaj od domaćih navijača uvijek, na kraju svake sezone, ima određeni značaj koji ne treba podcjenjivati, bez obzira što ponekad natjecateljski naboj baš i nije osobito prisutan. U toj situaciji Osječani su bili uoči ogleda sa susjedima iz Vinkovaca jer ih ništa više nije moglo izbaciti s europskog kolosijeka.

Čak su se neki u vječnim kuloarskim pričama pitali hoće li Bijelo-plavi biti popustljivi prema Cibaliji kako bismo i nagodinu gledali „El Slavonico“ u HNL-u… Osim toga, Osijek je imao tri poraza iza sebe, što mu je stvorilo obvezu prekinuti taj niz i od svoje se publike oprostiti upečatljivo i dopadljivo. I u tomu je uspio, pa je zadovoljstvo bilo prisutno ne samo među igračima nego i navijačima našeg Kluba.

Puno je igrača bilo u prigodama

I ta riječ koja se nerijetko spominjala u posljednje vrijeme – kompromitirati, imala je odjeka među osječkim nogometašima. Nije im bilo svejedno što se priča i piše u javnosti imajući u vidu generalnu sliku onoga što su nam ponudili ove sezone. I u tome se oslikavala želja za što boljom prezentacijom, kako ne bi bilo novih sumnji, kritika, u konačnici i upitnika glede objektivnih mogućnosti i pojedinaca i momčadi u cjelini.

Ovako smo svjedočili dobroj partiji koja je u prvom poluvremenu zaslužila i ocjenu odličan. U tom je razdoblju susreta sve u domaćim redovima funkcioniralo kako je trener Zekić i želio. Ritam je bio pravi, transformacija brza i jednostavna, lako se i bez previše dodira dolazilo pred suparnički šesnaesterac, prijetilo se sa svih strana i polovica je igrača na terenu praktička došla u poneku opasniju situaciju za gol.

Gosti „torpedirani“ u prvom poluvremenu

Sve je bilo u rezultatskom smislu riješeno već u prvih 45 minuta, budući da je Osijek poveo s 3:0, a lako se moglo dogoditi da Vinkovčani budu sasvim „torpedirani“ jer se puno toga događalo pred Brkićevim vratima. Hajradinović je pogodio vratnicu, a do gola su mogli i Marić, Škorić, Milović, Grezda… Pomislili su mnogi da će mreža Cibalije biti do vrha napunjena u nastavku susreta, no ipak su i gosti malo došli do daha, pa su uspjeli smanjiti rezultat, ne i vratiti nekakvu neizvjesnost.

Uslijed svega viđenoga, zaključak je da su Bijelo-plavi opravdali očekivanja  i da ih u sličnom izdanju očekujemo i u posljednja dva ovosezonska dvoboja.