Naš je „Šoki“ ukupno odigrao 235 utakmica za Bijelo-plave u svim natjecanjima, a debitirao je u ljeto 2006.

Sretan rođendan želimo jednom od naših najiskusnijih igrača, Tomislavu Šorši! Ovaj je Josipovčanin u redovima Bijelo-plavih rođen 11. svibnja 1989. godine, a u Gradskom vrtu je proveo polovicu svoga života, budući da je igrao i za mlađe kategorije našeg prvoligaša. U seniorskoj momčadi debitirao je 29. srpnja 2006. na Šubićevcu, gdje je Osijek u prvom kolu te sezone igrao protiv Šibenika i slavio s 2:1. Tada je Šorša zaigrao u početnoj jedanaestorici kod trenera Ive Šuška, a na terenu je proveo 69 minuta. 

U seniorima kao 17-godišnjak

Rijetki su iz te osječke momčadi i danas aktivni u nogometnoj karijeri (Skender, Smoje, V. Babić, Vuica, Primorac, J. Barišić…), što znači da je „Šoki“ relativno rano dobio prigodu okušati se u najboljem sastavu, još kao 17-godišnjak. O njegovu potencijalu tada su su svjedočili učestali nastupi za mlađe reprezentativne selekcije od U-16 do U-19, a ukupno ih je skupio 43. Što se tiče odigranih susreta za NK Osijek do sada ih je ostvario 235, od toga 203 u HNL-u, 24 u Kupu Hrvatske i 8 u europskim ogledima. Sveukupno je Šorša postigao 14 golova. 

Uvijek nenametljiv i posvećen kolektivu

Tomislav je oduvijek bio samozatajan i nenametljiv, nikada među „galamdžijama“ u svlačionici. Svi su ga treneri pozitivno doživljavali, kao i suigrači u svlačionici jer je prije svega pristojan i dobar mladić, maksimalno posvećen svojim obvezama, bez ijednog ekscesa u karijeri.

Što se igračkih osobina tiče, jedan je od polivalentnijih igrača jer ga se može koristiti na više pozicija. Zapravo mu je potpuno svejedno je li na desnom boku, na krilu ili u središnjici, a uvijek je bio podređen momčadi, nekada čak i previše jer mu je oduvijek prioritetno bilo asistirati nego razmišljati o postizanju gola, da ne govorimo o nekakvoj vlastitom promociji. Našem Tomi želimo još puno uspješnih nastupa u redovima NK Osijek, dakako i sve najbolje u životu!