Trener Osječana želi na Poljudu svoje igrače vidjeti u hrabrom i karakternom izdanju, nadajući se pozitivnom rezultatu.

Dan uoči puta u Split, gdje Osječane u nedjelju očekuje dvoboj s Hajdukom, trener Bijelo-plavih je imao dobru atmosferu na treningu, što je posljedica i kvalitetnog nastupa u slavonskom derbiju. No, jasno je da će ogled s Bijelima biti neusporedivo zahtjevniji, a navijači Osijeka se nadaju dobrom izdanju naše momčadi.

I ja također očekujem dobru utakmicu. Kada kažemo derbi, mislim da je, zapravo, nama svaka utakmica svojevrsni derbi. Takvima smo se do sada pokazali tijekom sezone, nikada ne znamo što možemo očekivati od nas samih. Do sada smo u Splitu imali vrlo malo uspjeha iz razno-raznih razloga, što zbog neke treme, što zbog prevelikog respekta, nadam se da će ovaj puta biti drugačije. Posljednji puta smo tamo dobili gol u sudačkoj nadoknadi što nam je pokvarilo slavlje jer nam je pobjeda izmaknula doslovno u zadnjim sekundama. Vjerujem da smo u stanju ponoviti ono što smo odigrali s Cibalijom, barem većim dijelom susreta, da bismo bili što konkurentniji u nedjeljnom dvoboju i pokazali sve svoje kvalitete.

Osijek je mogao „zakuhati“ borbu za naslov

Dosta smo pričali o oscilacijama Bijelo-plavih ove sezone, ali je i Hajduk imao svojih uspona i padova, kao uostalom i svaka druga momčad u HNL-u…

Ove sezone zaista imamo specifičnu situaciju jer su se svi klubovi iz vrha prvenstvene ljestvice u ponekom razdoblju našli u određenoj krizi. Upravo stoga ostaje žal da nismo bili malo stabilniji i karakterniji jer smo mogli malo „zakuhati“ prvenstvenu utrku i uključiti se u borbu za najviši plasman. Imali bismo i mi tada više zadovoljstva, ali nismo uspjeli. Treba izvući pouke, napraviti dobru analizu i krenuti dalje.

Motiva je puno i ovaj puta

Nema dvojbi da će na Poljudu biti dosta gledatelja, a i Hajduk je uvijek protivnik koji izaziva respekt, posebice kada igra pred svojim navijačima. No, i Osijek ima što pokazati…

Sigurno da imamo. No, ni ja kao trener ne mogu biti siguran u kakvom ćemo se izdanju prezentirati. Premalo smo puta uspjevali ponoviti dva uzastopna dobra izdanja u ligaškom natjecanju, pa i mene zanima kako ćemo izgledati nakon onog obećavajućeg prvog poluvremena s Cibalijom. Mislim da je motiva puno, i u onom stadionu i u atmosferi koja nas očekuje, pa i što se tiče „nabrijanog“ protivnika. Nema zaista nikakvog razloga da ne pružimo sve od sebe, na kraju – to je i naša obveza. Pritom dakako priželjkujemo i što bolji rezultat.

Napadači su prva linija obrane

Neki pojedinci u Hajduku ovoga proljeća igraju dobro i učinkovito, sigurno će i osječki kormilar na to upozoriti svoje igrače…

Naravno da ćemo ih upozoriti, kao i svaki puta. Ne prođe niti jedna utakmica da im ne skrenemo pozornost na dobre i nešto slabije strane u protivničkim redovima. Trudit ćemo se da njihovu kvalitetu anuliramo, a da iskoristimo neke svoje prednosti, posebice u igri prema naprijed. Svaka momčad u ovoj Ligi ostavlja dovoljno prostora i rupa u svojim redovima da im se može nauditi, dakako uz dovoljno hrabrosti i odlučnosti. Trebat će nam pravi balans na terenu i mirnoća, prvenstveno u glavi. Jasno je da moramo odigrati dobru obranu, a kada to kažem, ne mislim da se trebamo povući ispred svoga šesnaesterca, nego da se u svim linijama postavimo tako da nas nije lako probiti. Napadači su prva linija obrane jer suparnika usmjeravaju tamo gdje mi želimo, kako bismo mu suzili prostor za manevar i onda ga što brže i progresivnije opasno ugrozili.

Povećava se kadar i za klupu

Na kraju, hoće li biti određenih promjena u sastavu?

Nadam se da neće jer želimo barem dvije utakmice zaredom imati „glavu i rep“. Nadam se da će gotovo svi biti spremni za nastup jer ne bih volio nešto značajnije mijenjati u odnosu na protekli susret s Vinkovčanima. Očekujem da će se u kombinacijama naći i oni koji u zadnje vrijeme nisu bili u kadru, budući da su se oporavljali od ozljeda, pa bismo imali i veću širinu na klupi.