Osijek je na Poljudu potkraj studenoga prošle godine vodio sve do druge minute sudačke nadoknade vremena…

Hajduk i Osijek posljednju su utakmicu na Poljudu odigrali 25. studenoga prošle godine, a rezultat je bio neriješen 1:1. Tada su Osječani u Split stigli nakon razočaravajućeg remija s Cibalijom u Gradskom vrtu i protiv Splićana su nastojali nadoknaditi propušteno.

I bili su pritom jako blizu punom bodovnom plijenu jer su sve do druge minute sudačke nadoknade imali vodstvo. Pogodak za Bijelo-plave postigao je Grgić u 39. minuti nakon lijepe solo-akcije kada se s desnog krila „spustio“ u sredinu, prema kaznenom prostoru i onda sa 17 metara precizno pogodio donji lijevi kut ispruženog, ali nedovoljno „dugačkog“ Stipice koji je čuvao mrežu Bijelih.

Korak do punoga plijena

Razumljivo je da je Hajduk pritiskao u drugom poluvremenu kako bi barem došao do izjednačenja, odnosno izbjegao poraz. I kada su mnogi već pomislili da u tome neće uspjeti i da će gosti doći do pobjede, nakon jedne dugačke lopte u šesnaesterac iskusni Almeida je glavom omogućio šansu Saidu koji takav „zicer“ sa svega nekoliko metara od vratiju nije mogao propustiti. I tako je susret završio remijem, a u osječkim redovima je bila prisutna tuga jer ih je toliko malo vremena dijelilo od punog pogotka.

Za Osijek su u tom dvoboju igrali: Malenica, Škorić, Barać, Grgić, Barišić, Mudražija, Mioč, Hajradinović (od 77. Lukić), Bočkaj (od 84. Lopa), Boban (od 90. + 1 Lesjak) i Grezda. Hajduk je nastupio u sastavu: Stipica, Nižić (od 33. Ismajli), Borja Lopez, Memolla (od 46. Ohandza), Tudor, Savvas, Radošević, Barry (od 66. Almeida), Bašić, Said i Erceg.