Hajduk ove sezone još jedino nije dobio Bijelo-plave u borbi za bodove, a u Osijeku vjeruju da će tako i ostati.

Posljednji je derbi pred nogometašima Osijeka ove sezone. U nedjelju predvečer na Poljudu će odmjeriti snage s Hajdukom koji je poziciju iznad Bijelo-plavih na prvenstvenoj ljestvici, ali im je već neko vrijeme ipak nedostižan u smislu bodovne prednosti koju je stekao.

Zekiću je to krivo jer je očekivao da će njegova momčad duže zadržati neizvjesnost glede borbe za nešto više od četvrtog mjesta koje je već odavno „zacementirano“. Iako ne mogu u tom smislu ugroziti Bijele, za Osječane je ovo ipak značajna utakmica, već i zbog same činjenice da se igra s jednim od konkurenata protiv kojega je uvijek poseban „gušt“ slaviti.

Dati svoj doprinos uzbudljivom derbiju

A Osijek je samo jednom osvojio sva tri boda gostujući kod Hajduka, pa je sasvim jasno da mu je ovo i najneugodnije gostovanje u HNL-u. Neka to bude i dodatni motiv kapetanu Barišiću i njegovim suigračima da u pretposljednjem kolu državnog prvenstva odigraju na razini svojih najboljih ovosezonskih izdanja. I zbog toga da bi pokazali da bodovna razlika koju trenutno imaju Splićani baš i nije realan odnos snaga ova dva suparnika, ali i da bi dali svoj doprinos kvalitetnom i uzbudljivom derbiju kojega očekujemo.

Nema pritiska, često se u takvim situacijama zna reći kako se zapravo nema što izgubiti, no uvijek bi morao biti prisutan adrenalin u smislu da želiš biti uspješniji, posebno u ogledu s onim tko je bolje plasiran. Inspiracija je i u tomu što će na tribinama zasigurno opet biti veći broj gledatelja, a u takvom ambijentu zadovoljstvo je igrati i onima koji su  Hajduku s „kontra“ strane.

Dosad najbolji upravo s najjačima

Splićani žele na kraju biti drugi, dakle prestići Rijeku na toj poziciji i onda sve snage baciti na finale Kupa Hrvatske s Dinamom. Sigurno im treba dobra atmosfera uoči tog najvažnijeg susreta sezone, pa im je itekako bitno kako će završiti dvoboj s Osječanima. A mi se uzdamo u činjenicu da je naš prvoligaš protiv Hajduka u ovoj natjecateljskoj godini bio poprilično uspješan. Jednom je slavio, u dva navrata odigrao neriješeno, ne dopustivši Bijelima niti jedan trijumf.

I samo je Osijek momčad koju Splićani nisu pobijedili u prvenstvenim utakmicama, sve druge su uspjeli svladati. Da bi i ovaj puta (barem) ostali neporaženi, jasno je da će Bijelo-plavi morati biti i raspoloženi i rastrčani i koncentrirani, a kako su najbolje partije pružali protiv najjačih protivnika, optimistično iščekuju i ovaj dvoboj koji na Poljudu počinje u 19 sati.