Dalić je na ovaj popis uvrstio 32 igrača, a njih ukupno 23 će putovati u Rusiju na Svjetsko prvenstvo.

Kapetan osječke momčadi Borna Barišić našao se na širem popisu od 32 igrača od kojih će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izabrati njih 23 koji će putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Dalić je prema pravilima FIFA-e mogao poslati popis s maksimalno 35 imena, a konačna lista putnika mora biti objavljena do 4. lipnja.

Naravno da mi je drago što sam se našao na ovoj listi. Priznanje je to i klubu i meni osobno, potvrda da je sezona bila dobra, rekao je Barišić.

Skraćeni popis 21. svibnja

Skraćeni popis igrača za pripreme izbornik će objaviti u ponedjeljak, 21. svibnja. Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 26. svibnja u Zagrebu, a prvi dio priprema bit će odrađen u Rovinju. Našu najbolju nacionalnu vrstu 2. lipnja u Liverpoolu čeka prijateljski ogled s Brazilom, nakon čega će se pripremati u Opatiji i na stadionu Rijeke na Rujevici. „Vatreni“ u Slavoniji putuju 7. lipnja i bit će smješteni u Vukovaru, a dan kasnije će u osječkom Gradskom vrtu odigrati kontrolni susret protiv Senegala. Reprezentacija u Rusiju putuje 11. lipnja.

Na širem popisu su: Subašić, L. Kalinić, Livaković, Letica, Ćorluka, Vida, Strinić, Lovren, Vrsaljko, Pivarić, Jedvaj, Mitrović, Barišić, Nižić, Ćaleta-Car, Sosa, Modrić, Rakitić, Kovačić, Badelj, Brozović, Rog, Pašalić, Bradarić, Mandžukić, Perišić, N. Kalinić, Kramarić, Pjaca, Rebić, Čop i I. Santini.