Naši su mladi nogometaši svladali Varaždin i Sesvete, Pioniri su osvojili tri, a Juniori jedan bod.

Prošloga su tjedna naše mlađe kategorije koje se natječu u HNL-u za mladež odigrale po dvije utakmice. Juniori su prvo gostovali kod Rijeke koja ih je svladala s 3:2 (Caimacov i Bubalo), a nekoliko dana kasnije s Rudešom su u Zagrebu igrali neriješeno 3:3 (Bliznac 2 i Magdić).

Pioniri su poraženi u gostima kod Varaždina s 1:0, a na svom su terenu svladali Sesvete 2:0 (Conjar 2). Kadeti su bili uspješni u oba nastupa. U Varaždinu su slavili s 1:0 (Pudić), da bi istim rezultatom u Gradskom vrtu pobijedili i Sesvećane (Vinogradac). U Prvoj KLM Slavonije i Baranje Pioniri II su bili bolji od Slavonije iz Požege s 3:1 (Korov, Mikolčić i Tretinjak), a Požežane su svladali i Kadeti II s 2:0 (Fingernagl i Lišnić).


Niz uvjerljivih pobjeda


Predpočetnici su nadigrali Đakovo Croatiju s uvjerljivih 11:2 (Jaman 4, Gagulić 2, Bertić, Bibić i Bogojević, Kralj i Mikić), dok su Limači slavili protiv Đakovčana sa 8:0 (N. Kurtović 2, Marković 2, D. Kurtović, Miličić, Sabo i Tomašević). Mlađi pioniri su pobijedili Đakovo u gostima sa 7:0 (Damjanović 3, Antoljak, Ivančan, Mažar i Trbojević). U Đakovu su igrali i Početnici koji su svoga domaćina svladali također sa 7:0 (Grgić 2, Barić 2, Majdenić, Puljić i Rupčić).

U drugom odigranom dvoboju Mlađi pioniri su nadjačali Hypo limač sa 4:0 (Vrbanac 2, Damjanović i Ivančan). Mlađi pioniri II su pobijedili BSK iz Bizovca 13:0 (Novak 3, Žulj 3, Kovačević 2, Đurković, Jeremijaš, Konig i Sopić). Početnici II su bili bolji od vršnjaka iz Slavonca rezultatom 15:0 (Jukić 3, Korman 3, Begović 2, Grgić 2, Omerović 2, Bilić, Kralj i Majdenić).

Dva treća mjesta u Pelagićevu


Imali smo dvije generacije, 2006. i 2008. na međunarodnom turniru u Pelagićevu u susjednoj Bosni i Hercegovini. Mlađi pioniri II pod vodstvom Dražena Vidovića ostvarili su 9 pobjeda u 11 nastupa i na kraju zauzeli 3. mjesto svladavši u završnom susretu momčad Vuteksa s 3:0.

Treći su bili i Predpočetnici koje vodi Hrvoje Kurtović. I oni su imali isti učinak 9-2, pa su bili trećeplasirani nakon pobjede nad BAAP-om BiH 2:0. Niko Ivanković je proglašen za najboljeg vratara turnira, a Dražen Jaman je s 13 postignutih golova bio najbolji strijelac.