Imao je Osijek vodstvo do 84. minute, no domaćin je iskoristio igrača više nakon isključenja Bobana i preokrenuo rezultat.

Bilo je krivo Zoranu Zekiću što mu je momčad izgubila na kraju sezone, u susretu u kojem je imala vodstvo do 84. minute. No, na kraju je ipak ostala bez ijednog boda, iako nije izgledala loše sve do same završnice kada je, ipak, došlo do pada koncentracije i olako primljenih golova.

Čestitam Slaven Belupu na pobjedi, a što se same utakmice tiče, mislim da je bila korektna u smislu prikazane igre s jedne i druge strane. Igralo se obostrano otvoreno, a da su obje momčadi imale malo više mirnoće u završnom pasu bilo bi još i više prigoda. Imali smo vodstvo i „mrtvu“ šansu za 2:0 kada je Boban pogodio gredu. Šteta je što to nismo zabili jer bi utakmica vjerojatno bila odlučena u našu korist, uvodno je rekao Zekić na konferenciji za novinare.

Boban je prestrogo isključen

Dotaknuo se osječki kormilar i suđenja, posebice trenutka koji je bitno utjecao na rasplet utakmice. Riječ je o isključenju Bobana u 73. minuti…

Ne mogu shvatiti da je, prema kriteriju kojega je sudac zauzeo od početka utakmice, onaj Bobanov start bio za drugi žuti karton, a i prvi mu je prestrogo dosuđen. Riječ je o mladom sucu koji je tek „upao“ na prvoligašku listu i morao je dobiti šansu, ali teško da se može učiti u ovakvim susretima. Ne mogu ne spomenuti da nam je u Zaprešiću poništen regularan pogodak, da je tako bilo i na Poljudu, a sada nam je neopravdano isključen igrač. No, ovim što sam rekao ne želim nimalo umanjiti pobjedu domaćina. Nismo smjeli dobiti onakva dva gola u samoj završnici, bez obzira na igrača manje.

Sretan što je napokon završilo

Nakon završnog nastupa u ovoj natjecateljskoj godini, Zekić je ukratko progovorio i o proteklih više od 11 mjeseci koliko mu je momčad bila u pogonu, počevši od kvalifikacija za Europsku ligu:

Zahvaljujem svojim igračima na svemu što su dali ove sezone. U pogonu smo bili gotovo godinu dana, pa sam i ja sretan što je napokon završilo. Dakako da sada trebamo sve dobro analizirati te prosuditi što nam je činiti. Brzo se zaboravi sve ono što je bilo dobro jer se momčad mora dokazivati iz dana u dan. Liga je prilično izjednačena, bilo je puno iznenađenja jer protiv svakoga moraš pružiti sve o sebe. Mi smo, na kraju to mogu reći, dali svoj maksimum u svakom pogledu, energetskom, psihološkom i taktičkom, stoga ne mogu biti nezadovoljan.

Perspektiva je lijepa

Već sada treba razmišljati o tomu kako će momčad izgledati iduće sezone i kakva će pritom biti očekivanja…

Kada jednog dana odem iz Osijeka, želim biti ponosan na sve što smo zajednički napravili, pritom misleći i na igrače, stručni stožer i ljude koji vode Klub, kao i na naše navijače. Poznato je da u Hrvatskoj u mnogo čemu nema sredine u smislu nekakvoga prosuđivanja o bilo čemu. Ili je prisutna euforija ili je tragedija, ali je bitno da Klub ima pravi smjer. Mislim da nam je perspektiva lijepa, da će biti još i ljepša kada budemo dočekali novi stadion i Kamp. Ulaganja su velika, a sve se nekako radi paralelno, što je bilo i zacrtano prije dvije godine. Svi uvijek želimo više što je normalno, ali je sada najvažnije dobro promisliti što i kako dalje.

Ivković zadovoljan učinkom

Trener Koprivničana Tomislav Ivković je bio zadovoljan igrom i rezultatom nakon utakmice, a što se njega tiče, još je neizvjesno hoće li ostati na klupi Slaven Belupa:

Dobro smo krenuli, sasvim solidno igrali i imali dominaciju, a onda nas je Osijek „ubio“ onim golom na samome kraju prvog poluvremena. Nije se bilo lako vratiti, ali čestitam igračima na požrtvovnosti, trci i borbenosti, kao i na tome što su uspjeli preokrenuti rezultat u našu korist. Završili smo sezonu na najljepši način, osvojivši najveći broj bodova otkako je Liga 10. Što se tiče mene i moga statusa, vidjet ćemo sljedećih dana kako će se situacija razriješiti. Očekujem razgovore s klupskim čelnicima jer mi ugovor istječe 30. svibnja.