Stručna komisija sastavljena od djelatnika u marketingu, novinara, igrača, uprave kluba i navijača koji su glasali putem internet stranice kluba, izabrali su novi dizajn dresa za novu sezonu 2015./2016. 

Prema sudu komisije i navijača, koji su glasali u tri kruga natječaja, najbolji je, i to s osvojenih više od 50% ukupnih glasova, bio prijedlog mladog osječkog dizajnera iz Studio 33, Lea Vinkovića. Na dizajnu s njim je surađivao i njegov kolega Vedran Šterijev. U online anketi na služebnoj stranici glasalo je više od 3000 ljudi što je pokazatelj velikog zanimanja za bijelo-plavu boju.

"Dizajn novih dresova inspiriran je Osijekovim “Patrick” dresom s početka devedesetih.  Bez obzira na inspiraciju, standardizacijom, modernizacijom i detaljima ovo je potpuno novi dizajn dresa.

Prije samog procesa dizajna dresova bilo je potrebno definirati standarde vizualnog identiteta kluba. Grafički standardi obuhvaćaju detaljno definiranje klupskih boja, redizajn i pojednostavljivanje grba, definiranje tipografije za brojeve i prezimena igrača, te osmišljavanje detalja za brendiranje kluba i samih dresova," rekao nam je Leo.

Tako primjerice vodoravne linije na dresu simboliziraju odsjaj rijeke Drave iz samog grba, a tu je i detalj zastave predstavljen s dvije vodoravne linije.

Sami dizajn će prije same implementacije na dresove doživjeti i dodatne dizajnerske dorade i prilagodbe, a konačnu verziju dresa moći ćete vidjeti početkom lipnja.

Za svoj dizajn Leo će bitii nagrađen simboličnim nagradama poput dresa, monogorafije kluba te godišnje ulaznice za novu sezonu te naravno s vječnom zahvalnošću svih onih koji vole bijelo-plavu boju.

"Klub me kao dijete odgajao 10 godina i sad dječački snovi postaju stvarnost. Ovo je prilika da svom klubu vratim nešto od onoga što mi je dao," dodao je Leo.

Novi, stari, dobavljač opreme i dalje će biti tvrtka Jako s kojom je klub, nakon provedenog natječaja, dogovorio nastavak suradnje na obostrano zadovoljstvo. Ono što će biti drugačije u odnosu na dosadašnji ugovor o tehničkom sponzorstvu jest povećanje kvalitete samih dresova koje ćete moći i kupiti te nositi s ponosom od sredine ove godine.