Naš kapetan je ušao u izbor za najboljeg igrača Hrvatski telekom Prve lige, a Zekić je kandidiran za trenera sezone.

U Hrvatskom domu u Vukovaru, 7. lipnja, dakle dan uoči prijateljske utakmice između naše najbolje nacionalne vrste i Senegala, Hrvatski nogometni savez prvi puta organizira dodjelu Trofeja HNS-a. Birat će se u ukupno devet kategorija, a NK Osijek ima svoja dva predstavnika među nominiranima.

Za najboljeg igrača Hrvatske telekom Prve lige kandidiran je naš kapetan Borna Barišić, dok je u konkurenciji za trenera ove natjecateljske godine Zoran Zekić. Barišić se našao u izabranom društvu Hilala El Arabija Soudanija (Dinamo), Arauja dos Santosa Hebera (Rijeka), Lovre Majera (Lokomotiva) i Zorana Nižića (Hajduk).

U konkurenciji i Maja Jošćak

U konkurenciji za najboljeg trenera, uz našeg Zekića su Matjaž Kek (Rijeka) i Goran Tomić (Lokomotiva). Svoju predstavnicu ima i ŽNK Osijek, budući da će se dodijeliti nagrada i najboljoj hrvatskoj nogometašici. U tom je izboru Maja Jošćak koja bi sigurno bila i najveća favoritkinja za osvajanje trofeja da više od pola godine nije pauzirala nakon operacije koljena.

Osim ovih kategorija, birat će se najbolji hrvatski nogometaš, najbolji mladi igrač do 21 godine, najbolji prvoligaški vratar, najbolji igrač Druge lige, najbolji igrač Prve HNL u futsalu i najbolji sudac Hrvatski telekom Prve lige.