Izvjesno je da se u početnu jedanaestoricu vraća oporavljeni Jamak, kao i da neće biti Šorše zbog tri žuta kartona.

Poraz u Puli ostavio je traga na igračima Osijeka, ali ipak nije uzdrmao redove našeg prvoligaša. To je na današnjoj konferenciji za novinare, uoči sutrašnjeg dvoboja s Rijekom, poručio i trener bijelo-plavih Ivo Šušak, naglašavajući kako sve misli njegovih igrača moraju biti usmjerene na što bolji ishod ogleda s viceprvakom Hrvatske.

"Ozračje nakon poraza od Istre nije bilo bajno, ali sam na treninzima kod igrača osjetio pozitivnu energiju i želju da sutra budemo pravi. Dolazi nam protivnik čija je forma najkonstantnija u HNL-u, s puno odličnih pojedinaca, no to ne znači da nemamo svoje planove i ambicije. Naprotiv, pokušat ćemo hrabrom i discipliniranom igrom, uz što manje pogrešaka, doći do rezultata koji bi nas zadovoljio", pričao je Šušak.

Nije to osječki kormilar bezuvjetno naglasio, ali je jasno da će njegovi izabranici tražiti put do pobjede jer je i situacija na tablici takva da su bodovi u svakom susretu itekako bitni.

"Opet ću ponoviti da je važno izaći na teren vruća srca, ali hladne glave. Nismo bili dobri protiv Istre, ali dogodi se i takvo izdanje u kojem nitko od igrača ne bude nadahnut i barem nekim pojedinačnim bljeskom okrene utakmicu u našu korist. Vjerujem u svoju momčad, gledam dečke kako rade i siguran sam da mi nećemo ispasti iz Lige! Imamo kvalitetu i ne sumnjam da ćemo je iskazati i protiv Riječana, kao u nekim prethodnim dvobojima."

Izvjesno je da će biti i određenih promjena u osječkom sastavu, što je potvrdio i Šušak:

"Jasno je da u konkurenciji nema Šorše zbog tri žuta kartona, ali nam se vraća Jamak koji se oporavio od ozljede. On je vrlo bitan igrač za kreaciju u sredini terena i nije ga lako nadomjestiti. Imat ćemo i novo rješenje u vršku napada od prve minute, budući da će priliku dobiti Aneff ili Mešanović. Nismo postigli gol u dva uzastopna ogleda i pokušat ćemo to promijeniti, a komu ću ukazati povjerenje, odlučit ću na dan utakmice."

Iako je Rijeka odlično posložena u svim linijama, osječki strateg nikako ne razmišlja samo o suparničkim prednostima i kako ih neutralizirati...

"Bilo bi pogubno samo se koncentrirati na fazu obrane i mi moramo tražiti svoje prilike kroz napadački pristup. Želimo biti maksimalno agresivni, težiti da kroz igru dođemo do gol-šansi i da neku od njih pokušamo iskoristiti, a da s druge strane sačuvamo svoju mrežu. Dakako, nešto će ovisiti i o protivniku, ali se svakako nadam najboljem", zaključio je Ivo Šušak.

Poslušajte kako je to zvučalo na današnjoj konferenciji za medije.