Sportski direktor Bijelo-plavih pred novinarima je govorio o aktualnostima vezanima uz prijelazni rok.

Sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović uvijek je najtraženija osoba u Gradskom vrtu na početku svakih priprema, pa je tako i ovaj puta. Novinare i javnost općenito najviše zanima tko bi mogao pojačati redove našeg prvoligaša, odnosno tko će eventualno napustiti NK Osijek.

Priča ide u onom smjeru u kojem smo i najavljivali, dakle, zanimaju nas prvenstveno kvalitetni mladi igrači. Drago mi je da smo doveli Kamenara i Radeljića, a radimo na još nekim pojačanjima. Trenutno imamo dosta brojan igrački kadar, međutim, sigurno će se on u dogledno vrijeme isprofilirati,, budući da će biti i odlazaka i dolazaka. Moramo pametno reagirati u ovom prijelaznom roku kako bismo sve dobro izbalansirali i za Europu i za domaća natjecanja. Znam da za trenera nije idealno da mu igrači koje želimo dovesti nisu već sada ovdje, na početku priprema, no prijelazni rok čak i predugo traje, sve do 1. rujna, do kada je puno toga moguće. Sada su neke cijene nebulozne i ne možemo ih prihvatiti, a kasnije bi se mogle značajnije korigirati, uvodno je rekao Petrović.

Želi se postići najbolja cijena

Jasno je da su pojedinci iz osječkih redova na meti nekih drugih klubova, pa je realno očekivati da bi netko mogao i otići iz Gradskog vrta:

Želimo za igrače koji su u fokusu zanimanja postići najbolju moguću cijenu. No, isto tako znate da kada netko kupuje da taj određuje i dinamiku i iznos na koji bismo eventualno mogli pristati. Nakon što smo gotovo dvije godine bili u stalnom pogonu, sada nam je idealno došla ova ipak nešto duža stanka, da se igrači na pravi način „resetiraju“, kao i stručni stožer u pripremi onoga što nas sve zajedno očekuje u novoj sezoni. Vjerujem da ćemo u nju ući s jednakom energijom kao i lani, kada smo odlično odradili europske nastupe.

Još je nešto Petrović želio posebno naglasiti tijekom prozivke prvotimaca u nedjeljno prijepodne:

Zahvaljujem i predsjedniku i Upravi na potpori koju nam pružaju, ne samo što se tiče novca i proračuna, nego i uvjeta u kojima radimo i sprovodimo naše aktivnosti. Osobno sam ovoga ljeta sretan čovjek. Imamo novi teren, ponovno smo u Europi, čeka nas i Svjetsko prvenstvo, Osijek će nam opet biti konkurentan, tako da se i naši navijači imaju čemu veseliti.

Čeka se rasplet situacije oko Milovića

Neki igrači koji su za Osijek igrali na posudbi, poput Milovića i Jambora, nisu krenuli s dosadašnjim suigračima u pripreme, a sportski direktor je pojasnio:

Posuđeni igrači imaju u svojim ugovorima klauzule koje mi trenutno nismo spremni platiti. Primjerice, ona za Milovića iznosi milijun dolara, ali da to nismo prihvatili zimus, ne bismo ga ni uspjeli dovesti na posudbu. Ako bi oni uspjeli riješiti status s klubovima uz koje su ugovorno vezani, mogao bi se možda dogoditi i nekakav obrat. Dakle, reagirat ćemo u slučaju da ti igrači postanu slobodni. Inače, željeli bismo u svojim redovima još ponekog napadača, jednog ili dva vezna, a interes postoji i za defanzivca, što će ovisiti i o tomu kako će se rasplesti situacija oko Milovića u Kini.

Veliki interes za igrače Osijeka

Novinare je zanimalo hoće li, primjerice, Barišić i Škorić uskoro biti na izlaznim osječkim vratima i kakva je situacija s Grezdom?

Za naše je igrače zaista veliki interes i to svakodnevno, no na neke stvari i sam „tajming“ mogućih odlazaka ponekad je teško utjecati. Transfer bi se mogao realizirati u trenutku kada to bude odgovaralo i nama i igraču za kojega će stići konkretna i zadovoljavajuća ponuda. No, ne na uštrb kvalitete naše momčadi i borbe za što bolji učinak i u Europi i HNL-u, kao i Kupu Hrvatske.

Borna Barišić je navodno opet zanimljiv Dinamu u kojemu je proveo dio igračke karijere…

On je jedan od onih za koje nam učestalo stižu ponude. No, onu službenu iz Maksimira – nismo dobili. Da je drugačije, rekao bih da nam je ona pristigla, pa bismo se mogli i konkretnije očitovati. Za sada su sve to medijska ili neka druga naklapanja. Ako netko i bude odlazio, moja je želja da to bude na kraju prijelaznog roka. Ponovit ću da za sada još nemamo onih ponuda koje bismo bili spremni prihvatiti ili pak nisu službeno uobličene…

Pripremljene su moguće zamjene

Dosta toga će diktirati samo nogometno tržište, odnosno „zakon“ ponude i potražnje…

To je tako diljem Europe. Također, svi trebamo biti svjesni da je vrlo teško zadržati nekoga komu se negdje drugdje nudi pet ili deset puta veći novac nego što ga ima u Osijeku. Za one koji bi mogli otići, već imamo i pripremljene zamjene, a tek ćemo vidjeti što će se događati. Mislim da bi ovo ljeto moglo biti vrlo „prometno“, iako to nije baš najbolje za trenerove uši.