Zekić ovih dana posebno prati rad onih igrača koji su nastupali za Osijek II kao i povratnika s posudbe.

Kada je Zoran Zekić odlučio u Veliku povesti sedmoricu igrača koji su prošle sezone igrali za B momčad u Trećoj HNL jasno im je dao do znanja da se na ovim pripremama imaju priliku nametnuti. To znači da nisu s prvotimcima Bijelo-plavih samo da bi popunili broj kako je to do sada najčešće bio slučaj, nego da će njihov rad i ono što pokazuju na treninzima biti pod većim povećalom nego prijašnjih godina.

Šutalo je najmlađi

Proljetos je u HNL-u debitirao veznjak Marin Pilj kojega smo vidjeli u dvije utakmice, vratar Luka Kukić je već prolazio pripreme s najboljim sastavom, isto se odnosi i na Mihaela Žapera i Danijela Lončara, a treniranje s Barišićem, Škorićem, Šoršom, Malenicom i ostalima osjetio je i Brazilac Talys. To znači da su novaci po tom pitanju samo Nicholas Llanos i Boško Šutalo koji je i najmlađi od svih spomenutih, budući da je rođen 1. siječnja 2000. godine.  Svi su oni dali svoj značajan doprinos ulasku Osijeka II u Drugu HNL i sigurno imaju veliki motiv nametnuti se Zekiću i suradnicima kako bi se zadržali među onima koji će ostati u konkurenciji za najbolju momčad.

Motivirani napadački dvojac

Jasno je da iste želje i ambicije ima i napadački dvojac koji je proljeće odradio u talijanskom Santarcangelu. Riječ je o Josipu Špoljariću i Tomislavu Štrkalju koji su već nastupali za Bijelo-plave u državnom prvenstvu, da bi osnaživanjem osječkog sastava bili usmjereni na posudbe. Obojica imaju 21 godinu i pravo je vrijeme za njihov bljesak, posebice jer je sada već prošlo dosta vremena od njihova debija na prvoligaškoj sceni. Obojica vjeruju da se mogu prilbližiti udarnom sastavu, vidjet ćemo što će i koliko pokazati, kao i svi ostali, u predstojećim kontrolnim susretima i hoće li natjerati Zekića da ih učestalije i ozbiljnije koristi u svojim kombinacijama.