Zamjenik kapetana Bijelo-plavih ukupno ima 179 nastupa za osječku momčad, a debitirao je prije deset godina.

Sretan rođendan i to 27. želimo našem zamjeniku kapetana Miletu Škoriću! Rođen je 19. lipnja 1991. u Vinkovcima, a u Gradski vrt je stigao 2006. iz mlađih kategorija Cibalije. Do sada je zabilježio 157 nastupa u HNL-u, 14 u Kupu Hrvatske i 8 u europskim susretima, dakle, sveukupno 179 u dresu Nogometnog kluba Osijek. Pritom je postigao 11 pogodaka, sve u ligaškim utakmicama. Jednom je imao čast zaigrati i za A reprezentaciju Hrvatske i to protiv Meksika u Los Angelesu, za vrijeme izborničkog mandata Ante Čačića. U seniorskom sastavu Bijelo-plavih debitirao je 22. ožujka 2008. u Zadru, kada je ušao u 90. minuti.

Najpolivalentniji prvotimac Osijeka

Škorić je jedan od onih prvotimaca Bijelo-plavih koji su u svim vizijama stručnog stožera i trenera Zekića. Riječ je o najpolivalentnijem igraču našeg prvoligaša koji je upotrebljiv gotovo na svim pozicijama u momčadi, što smo vidjeli i prošle sezone. Igrao je odlično na mjestu stopera u kvalifikacijama Europske lige i u većini ligaških dvoboja, a ništa manje koristan je i u veznom redu. Jedan je od onih prvotimaca za koje NK Osijek učestalo ima upite inozemnih klubova, no vrlo je bitan za našu momčad da bi se žurilo s njegovim mogućim transferom...

Omiljen i među suigračima i navijačima

Prošao je uspone i padove u svojoj karijeri. Na prvoligaškoj sceni se pojavio s nepunih 17 godina, što je bila potvrda neupitnog potencijala. Imao je prigodu sedam puta igrati za U-18 reprezentaciju Hrvatske. U ljeto 2011. godine odlučio je promijeniti sredinu i otišao je iz Osijeka u Goricu, no tamo se kratko zadržao. Sljedeća postaja bila mu je zagrebački trećeligaš HAŠK gdje je igrao poluprofesionalno. Bilo je to vrijeme njegova „lutanja“ i promišljanja, kada je čak razmišljao i prestanku igranja nogometa, međutim, u ljeto 2013. Osječani su ga ponovno pozvali u svoje redove, znajući za neupitnu Miletovu kvalitetu.