Mađarski prvak u svojim redovima ima desetak stranaca koji su i nositelji igre, a trener im je Srbin Marko Nikolić.

Prva provjera Bijelo-plavima u St. Lambrechtu je ogled s mađarskim prvakom Videotonom. Najbolja je to momčad u državnom prvenstvu naših sjevernih susjeda koja je osvojila naslov s dva boda prednosti ispred Ferencvarosa. To joj je omogućilo igranje kvalifikacija Lige prvaka u kojima će na startu odmjeriti snage s Dudelangeom iz Luksemburga.

Trener im je Srbin Marko Nikolić, bivši vrlo uspješni kormilar Partizana, koji se, uglavnom, oslanja na iskusne strance, a u Videotonu ih ima desetak. Na Transfermarktu najviše vrijede (1,2 milijuna eura) nekadašnji srbijanski reprezentativci, napadači Marko i Stefan Šćepović koji su nekada nosili crno-bijeli dres beogradskog kluba.

„Zagrijani“ za Josipa Kneževića

Sve se u igri Videotona i dalje vrti oko 35-godišnjeg Danka Lazovića, strijelca i „pakera“ koji je promijenio dosta klubova u karijeri, a svojedobno je transferiran iz Partizana u Feyenoord za 7 milijuna eura. U zadnjem redu Mađari imaju Francuza Negoa, zatim Stopiru koji igra za nacionalnu vrstu Zelenortskih otoka, a posjeduje i portugalsku putovnicu.

Vrlo zapaženu ulogu u njihovom zadnjem redu ima i naturalizirani Mađar, inače iskusni Brazilac Vinicius koji je u Videoton stigao još 2011. iz argentinskog River Platea, da bi se ustalio u najboljoj vrsti Mađarske. Klupska institucija svakako je središnji branič, inače kapetan Roland Juhasz (34) koji je zabilježio čak 95 nastupa za najbolju mađarsku nacionalnu momčad.

U sredini terena ističu se povremeni BiH reprezentativac Hadžić i Patkai, a „šuška“ se da je trener Nikolić vrlo zainteresiran za dovođenje bivšeg veznjaka Osijeka i najboljeg strijelca Puskas Akademije, Josipa Kneževića…

Foto: Vidi.hu